Tipul bucătăriei:
Lamb rogan josh
- serveste 6
- Puțin efort
Acesta este un rogan josh de miel ușor, într-o singură oală, care va fi cu siguranță un favorit al familiei. Gătiți și mâncați-l acum sau congelați înainte pentru o masă fără stres în timpul săptămânii.
Ingrediente
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir ras fin pentru a face 2 lingurite
- pudră blândă de ardei iute 11/2 linguriță
- file de ceafă de miel 700 g, în bucăți
- ceapa 2, tocat grosier
- ulei de arahide
- scorţişoară 1 baton
- cardamom verde 6 păstăi, zdrobite
- cuișoare 4, sol
- chimen măcinat 1 lingura
- coriandru 2 lingurite
- paprika (nefumat) 1 lingurita
- foi de dafin 2
- piure de tomate 11/2 linguriță
- supa ușor de pui 450 ml
- iaurt natural plin de grăsimi 100 ml
- coriandru cateva frunze, tocate pentru a termina
- orez sau pâine indiană a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Se amestecă usturoiul, ghimbirul și praful de chilli și se amestecă cu mielul. Răciți câteva ore sau peste noapte, dacă doriți.
-
Pasul 2
PASUL 2
Pune ceapa într-un robot de bucătărie mic cu un strop de apă și amestecă până la un piure. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare cu capac. Adăugați scorțișoara și cardamomul și gătiți timp de 2 minute. Adăugați piureul de ceapă cu un praf mare de sare și gătiți 4-5 minute până când pasta se îngroașă. Adăugați restul de condimente și foile de dafin, gătiți un minut apoi adăugați mielul și marinata, fierbeți până se opace și se rumenesc.
-
Pasul 3
Pasul 3
Adăugați piureul de roșii și supa și aduceți la fiert. Puneți un capac și fierbeți timp de 1 oră și jumătate sau până când mielul este fraged. Adăugați iaurtul și fierbeți timp de 5 minute. Terminați cu niște coriandru.
-
Pasul 4
Pasul 4
Pentru a îngheța, se răcește apoi se transferă în pungi de congelare sau recipiente rezistente la congelare. Dezghețați la frigider peste noapte, apoi reîncălziți-l într-un cuptor cu microunde sau tigaie până când este fierbinte. Serviți cu orez și pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 344
- Gras 23.9g
- Saturate 9.5g
- Carbohidrați 7.5g
- Fibră 1.4g
- Proteină 24.2g
- Sare 0,5g