Skip to content

Tipul bucătăriei:

Lamb rogan josh

Lamb rogan josh

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acesta este un rogan josh de miel ușor, într-o singură oală, care va fi cu siguranță un favorit al familiei. Gătiți și mâncați-l acum sau congelați înainte pentru o masă fără stres în timpul săptămânii.


Ingrediente

  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir ras fin pentru a face 2 lingurite
  • pudră blândă de ardei iute 11/2 linguriță
  • file de ceafă de miel 700 g, în bucăți
  • ceapa 2, tocat grosier
  • ulei de arahide
  • scorţişoară 1 baton
  • cardamom verde 6 păstăi, zdrobite
  • cuișoare 4, sol
  • chimen măcinat 1 lingura
  • coriandru 2 lingurite
  • paprika (nefumat) 1 lingurita
  • foi de dafin 2
  • piure de tomate 11/2 linguriță
  • supa ușor de pui 450 ml
  • iaurt natural plin de grăsimi 100 ml
  • coriandru cateva frunze, tocate pentru a termina
  • orez sau pâine indiană a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Se amestecă usturoiul, ghimbirul și praful de chilli și se amestecă cu mielul. Răciți câteva ore sau peste noapte, dacă doriți.

  • Pasul 2

    PASUL 2

    Pune ceapa într-un robot de bucătărie mic cu un strop de apă și amestecă până la un piure. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare cu capac. Adăugați scorțișoara și cardamomul și gătiți timp de 2 minute. Adăugați piureul de ceapă cu un praf mare de sare și gătiți 4-5 minute până când pasta se îngroașă. Adăugați restul de condimente și foile de dafin, gătiți un minut apoi adăugați mielul și marinata, fierbeți până se opace și se rumenesc.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Adăugați piureul de roșii și supa și aduceți la fiert. Puneți un capac și fierbeți timp de 1 oră și jumătate sau până când mielul este fraged. Adăugați iaurtul și fierbeți timp de 5 minute. Terminați cu niște coriandru.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Pentru a îngheța, se răcește apoi se transferă în pungi de congelare sau recipiente rezistente la congelare. Dezghețați la frigider peste noapte, apoi reîncălziți-l într-un cuptor cu microunde sau tigaie până când este fierbinte. Serviți cu orez și pâine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 344
  • Gras 23.9g
  • Saturate 9.5g
  • Carbohidrați 7.5g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 24.2g
  • Sare 0,5g
#Lamb #rogan #josh
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *