Tipul bucătăriei:
Lecsó maghiar (tocană de ardei)
- serveste 4
- Uşor
Bucătarul maghiar Levente Koppány ne împărtășește această rețetă tradițională de tocană de roșii și ardei, delicioasă cu pâine crustă
Publicat:
Încercați această rețetă de lecsó unguresc, apoi verificați gulașul nostru de vită și rețetele de tocană mai reconfortantă.
Planificați o călătorie în Ungaria? Descoperiți 10 lucruri pe care le iubim la bucătăria maghiară și primele 10 locuri unde puteți mânca și bea în Budapesta.
Ingrediente
- grăsime de slănină sau ulei vegetal 2 linguri
- ceapă 1 mediu, feliat subțire
- Ardei maghiari de ceara iute 450 g, tăiate în fâșii de 5 mm
- rosii 3 mari si foarte coapte, curatate si tocate
- zahăr 1½ linguriță
- Boia maghiară dulce maghiară 1 lingura
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grăsimea sau uleiul de slănină într-o tigaie mare la foc mic și prăjește ceapa timp de 5 minute. Adăugați ardeii și gătiți timp de 15 minute, amestecând din când în când.
-
Pasul 2
Adăugați roșiile, zahărul, boia și 1 ½ linguriță de sare și gătiți timp de 25-30 de minute, amestecând din când în când, până când amestecul seamănă cu un sos de roșii gros și gros. Serviți cu pâine crustă pentru curățare.
Informatii nutritionale
- Kcals 123
- Gras 6.1g
- Saturate 2.3g
- Carbohidrați 12.2g
- Zaharuri 11.6g
- Fibră 5.2g
- Proteină 2.2g
- Sare 1.8g