Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tigaie de oțel cu o lingură umplută cu ardei și roșii fierte încet portocalii și roșii

Lecsó maghiar (tocană de ardei)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Bucătarul maghiar Levente Koppány ne împărtășește această rețetă tradițională de tocană de roșii și ardei, delicioasă cu pâine crustă


Încercați această rețetă de lecsó unguresc, apoi verificați gulașul nostru de vită și rețetele de tocană mai reconfortantă.

Planificați o călătorie în Ungaria? Descoperiți 10 lucruri pe care le iubim la bucătăria maghiară și primele 10 locuri unde puteți mânca și bea în Budapesta.

Ingrediente

  • grăsime de slănină sau ulei vegetal 2 linguri
  • ceapă 1 mediu, feliat subțire
  • Ardei maghiari de ceara iute 450 g, tăiate în fâșii de 5 mm
  • rosii 3 mari si foarte coapte, curatate si tocate
  • zahăr 1½ linguriță
  • Boia maghiară dulce maghiară 1 lingura
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge grăsimea sau uleiul de slănină într-o tigaie mare la foc mic și prăjește ceapa timp de 5 minute. Adăugați ardeii și gătiți timp de 15 minute, amestecând din când în când.

  • Pasul 2

    Adăugați roșiile, zahărul, boia și 1 ½ linguriță de sare și gătiți timp de 25-30 de minute, amestecând din când în când, până când amestecul seamănă cu un sos de roșii gros și gros. Serviți cu pâine crustă pentru curățare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 123
  • Gras 6.1g
  • Saturate 2.3g
  • Carbohidrați 12.2g
  • Zaharuri 11.6g
  • Fibră 5.2g
  • Proteină 2.2g
  • Sare 1.8g
#Lecsó #maghiar #tocană #ardei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *