Tipul bucătăriei:
Linte cu mazare, feta si bacon
- serveste 2
- Uşor
Unul dintre felurile noastre preferate de linte din toate timpurile, baconul crocant și feta acidulată îl fac atât de mai delicios. În plus, este rapid și ușor, deci perfect pentru o cină după muncă
Ingrediente
- slănină 4 erupții, tocate
- ulei
- ceapă 1 mic, tocat fin
- linte Puy 150 g
- Mazăre congelată 1 cană
- oțet balsamic 1 lingura
- feta 100g, maruntita
- roșii cherry 200 g, tăiate la jumătate
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți baconul în puțin ulei până devine crocant și îndepărtați. Prăjiți ceapa până se înmoaie și adăugați înapoi jumătate din slănină. Se amestecă lintea și se adaugă apă cât să se acopere, se aduce la fierbere și se fierbe acoperit timp de 20 de minute sau până când lintea este fragedă. Adăugați puțină apă dacă este necesar, dar doriți ca cea mai mare parte a apei să fie absorbită până la sfârșit, așa că nu adăugați prea multă.
-
Pasul 2
Adăugați mazărea pentru ultimele 5 minute de gătit. Se amestecă slănina rămasă, oțetul balsamic, feta și roșiile cherry.
Informatii nutritionale
- Kcals 543
- Gras 20.5g
- Saturate 8.5g
- Carbohidrați 50.4g
- Proteină 42.3g