Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Mac si branza cu bacon

Mac ‘n’ branza cu bacon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Cum faci mac ‘n’ branza mai bun? Adăugați slănină, desigur! Această prăjitură cu paste cu brânză este, de asemenea, bogată în Leicester roșu și finisată cu un topping crocant de pesmet. Dublați rețeta pentru o masă de familie


Ingrediente

  • firimituri de pâine 1 mână, proaspătă și groasă
  • ulei de masline
  • unt 1 lingura
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • pudră de muştar 1 lingura
  • făină simplă 1 lingura
  • tot laptele 250 ml
  • Leicester roșu 100g, ras
  • rigatoni sau alte paste scurte 175 g
  • slănină striată 4 felii, la gratar pana devin crocante

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune pesmetul pe o foaie de copt, stropește cu ulei, asezonează și coace 5 minute.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie. Adăugați usturoiul și muștarul și gătiți timp de 1 minut. Adăugați făina și amestecați la foc mic timp de 1 minut. Se amestecă treptat laptele, apoi se aduce la fierbere, amestecând. Reduceți focul și fierbeți până se îngroașă (aproximativ 4 minute). se amestecă brânza până se topește.

  • Pasul 3

    Fierbe pastele al dente, scurge-le si amesteca cu sosul de branza si baconul. Se pune în 2 rame mari. Acoperiți fiecare cu pesmet și coaceți timp de 20 de minute până devin aurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 811
  • Gras 36.8g
  • Saturate 19.7g
  • Carbohidrați 88,5g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 37.1g
  • Sare 2,69g
#Mac #branza #bacon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *