Tipul bucătăriei:
Mazare fierte cu jamón
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Aveți nevoie de o garnitură rapidă și ușoară pentru următoarea cină? Acest fel de mâncare în stil spaniol de mazăre și șuncă serrano este ridicat cu o picătură de oțet de sherry
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 6 linguri
- ceapa 2, tocate mărunt
- usturoi 4 cuișoare, tocate
- mazăre proaspătă sau congelată 500g, decongelat
- supă de pui 100 ml
- șuncă serrano 100g, mărunțit
- oțet de sherry 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa cu un vârf mare de sare. Gatiti 5-10 minute sau pana cand se inmoaie si incepand sa se caramelizeze. Adăugați usturoiul și gătiți-l un minut înainte de a da bascula în mazăre, brânză de pui și șuncă serrano. Fierbeți ușor timp de 5 minute până când mazărea este fragedă și serviți îmbrăcat cu oțet de sherry și o mulțime de piper negru crăpat.
Informatii nutritionale
- Kcals 341
- Gras 20.9g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 18.3g
- Zaharuri 10.7g
- Fibră 8.4g
- Proteină 15.8g
- Sare 1g
#Mazare #fierte #jamón