Tipul bucătăriei:
Mini-tartiflette cu salata crocanta si paine crocanta
- serveste 2
- Puțin efort
Tartiflette este un fel de mâncare franțuzesc consistent de cartofi, slănină și, în mod tradițional, brânză reblochon coaptă în straturi. Adesea, găsit în restaurantele din apropierea stațiunilor de schi, este doar felul de mâncare de care să te bucuri atunci când îți trezește pofta de mâncare pe pârtii. Această versiune este la fel de bună acasă în lunile mai reci.
Fă aceste mini, apoi verifică tartiflette-ul nostru clasic, tartiflette-ul, tartiflette-ul de cartofi noi și mai multe rețete în stil franțuzesc.
Ingrediente
- cartofi cerati precum Desirée sau Charlotte 350g, decojite și feliate
- ceapă 1, feliate fin
- unt
- slănină afumată 6 felii, tocate
- brânză reblochon sau raclette 100 g, coaja tăiată și tăiată cubulețe grosieră
- cremă unică 150 ml
- pâine crustă a servi
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se fierb cartofii până se înmoaie apoi se scurg bine. Se caleste ceapa intr-un burete de unt pana se inmoaie apoi se adauga baconul si se caleste pana incepe sa se crocante si ceapa incepe sa se caramelizeze.
-
Pasul 2
Ungeți 2 feluri mici de copt sau gratinate. Întindeți cartofii fierți cu slănină, ceapă și brânză, condimentând fiecare strat. Se toarna peste crema. Coaceți 20-30 de minute până devin aurii. Se serveste cu paine si salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 670
- Gras 46,8g
- Carbohidrați 36g
- Fibră 3g
- Proteină 28.5g
- Sare 3,81g