Skip to content

Tipul bucătăriei:

843

Pan haggerty

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Originar din Northumberland, Pan Haggerty combină straturi de cartofi cu unt și ceapă acoperite cu brânză cheddar clocotită. Acest fel de mâncare cu o singură oală vă va încălzi cu siguranță oasele, serviți cu verdeață de iarnă aburită în lateral.


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • ceapa 2, feliate subțiri
  • grăsime de gâscă, untură sau ulei 2 linguri, topite
  • cartofi făinoase (cum ar fi King Edward) 800 g, felii subțiri
  • cheddar răzuit pentru a face câteva pumni

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Încinge 2 linguri ulei într-o tigaie și înmoaie ceapa timp de 7 minute până când începe să se caramelizeze. Scoateți și scurgeți pe hârtie de bucătărie. Curățați tigaia, reveniți la foc și adăugați jumătate de grăsime.

  • Pasul 2

    Se adauga un strat de cartofi, apoi ceapa si se condimenteaza. repetați până când ați folosit toți cartofii și ceapa. Se pune peste grăsimea topită rămasă, se acoperă cu folie și se fierbe pe un raft înalt timp de 25-30 de minute. Scoateți folia și testați cu un cuțit ascuțit – ar trebui să alunece ușor.

  • Pasul 3

    Se presară cheddar apoi se pune sub un grătar încins până devine auriu și clocotișează. Treceți un cuțit pe margini și glisați pe o farfurie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 369
  • Carbohidrați 22.2g
  • Proteină 7.3g
  • Gras 21.5g
  • Sare 0,34g
  • Saturate 7.7g
  • Fibră 2.2g
#Pan #haggerty
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *