Tipul bucătăriei:
Pilaf de ciuperci cu unt și spanac
- serveste 2
- Puțin efort
Cel mai bun preparat cu orez pentru o masă rapidă după muncă. Satisfacator, dar usor, acest pilaf vegetarian foloseste bine ciupercile, spanacul si condimentele indiene plus orezul basmati de baza indian.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, tăiat în jumătate și feliat
- unt 25 g
- ciuperci de castan 250 g, feliate
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- chimen măcinat 1 lingura
- cuișoare 3, pământ
- curcumă 1 lingura
- orez basmati 1 cană de ceai (sau recipient de dimensiuni similare)
- stoc de legume
- spanac 100g, tocat
- ouă 2, braconat pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se caleste ceapa in unt cu un praf bun de sare timp de aproximativ 20 de minute, pana se moale, maro auriu inchis si se caramelizeaza. Adăugați ciupercile în tigaie și gătiți până se înmoaie și se rumenesc și nu mai rămâne multă umezeală în tigaie. Amestecați usturoiul și condimentele și gătiți timp de un minut, apoi adăugați orezul și amestecați bine. Măsurați 2 căni de bulion folosind același recipient pe care l-ați folosit pentru a măsura orezul și adăugați-l în tigaie. Acoperiți cu un capac etanș și gătiți la foc mic timp de aproximativ 12-15 minute până când supa se absoarbe și orezul este fraged.
-
Pasul 2
Se amestecă spanacul cu un strop de bulion și se lasă câteva minute să se ofilească. Împărțiți în 2 farfurii și acoperiți fiecare cu un ou poșat.
Informatii nutritionale
- Kcals 542
- Gras 12.7g
- Carbohidrați 86,9g
- Fibră 6.7g
- Proteină 16.7g
- Sare 0,7g