Tipul bucătăriei:

Carpathia Pearl Orz Pilaf Ciuperci de pui

Pilaf de orz perlat la cuptor, cu pui și ciuperci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Adesea făcută cu orez basmati, această masă ușoară și plină de umplere este una dintre cele mai populare cine de săptămână din România


Această mâncare de orez românească provine din Carpathia: Mâncare din inima României de Irina Georgescu. Irina spune … „Ușor de făcut și de umplut, adesea preparat cu orez basmati, acesta este probabil cel mai gătit fel de mâncare pentru cine de o săptămână din România. În unele părți ale țării se numește pilaf sârbesc, într-o delicioasă combinație de arome turcești și mediteraneene. ”

Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui 3 linguri
  • Toată găina 1, îmbinat (întrebați măcelarul sau folosiți 8 bucăți de pui)
  • ceapa 2, feliate
  • arpacaș 300g
  • țelină ¼, curățat și tăiat cubulețe
  • țelină 2-3 bețișoare, tăiate cubulețe
  • morcov 1, cubulete
  • ardei rosu 1, cubulete
  • roșii feliate 400g tablă
  • ciuperci de castane 200g, sferturi
  • supă de pui 600 ml
  • sare de mare fină 2 lingurițe
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
  • unt 25g
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată aproximativ (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Într-o caserolă, încălziți uleiul și rumeniti bucățile de pui pe toate părțile până se caramelizează cu adevărat. Se transferă pe o farfurie. În același ulei, gătiți ceapa timp de 10 minute la foc mediu până când încep să se încarce. Adăugați orzul perlat și acoperiți bine boabele cu ulei, gătind încă câteva minute.

  • Pasul 2

    Includeți legumele în tigaie cu roșiile tocate, ciupercile, bulionul, sarea și piperul și amestecați ușor. Adăugați bucățile de pui înapoi, apoi acoperiți tigaia cu folie de bucătărie și puneți capacul deasupra.

  • Pasul 3

    Gatiti la cuptor pentru 40 de minute, apoi descoperiti caserola si gatiti inca 10 minute sau pana cand orzul se inmoaie si majoritatea lichidului a fost absorbit. Tăiați grosolan untul și punctați bucățile în jurul deasupra. Presărați pătrunjel pentru a servi, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 901
  • Gras 39g
  • Saturează 11.3g
  • Carbohidrați 728g
  • Zaharuri 11.5g
  • Fibră 7.9g
  • Proteină 60,9g
  • Sare 3.9g
.
#Pilaf #orz #perlat #cuptor #pui #și #ciuperci
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast