Tipul bucătăriei:
Pui biryani
- servește 6-8
- Uşor
Consultați această rețetă de pui biryani (sau Kachche murgh ki biryani) de la bucătarul-șef Dhruv Mittal de la DUM Biryani House, Londra. Este plin de aromă și nu este prea complicat, plus este un fel de mâncare excelent cu o oală pentru a hrăni familia
Faceți acest biryani ușor de pui, apoi verificați puiul nostru tikka masala, korma de pui, madras de pui și mai multe rețete de curry de pui.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- Pulpe de pui 800g, dezosate și fără piele, tăiate în bucăți mari
MARINADA
- şofran o ciupitura
- pasta de usturoi 1 lingură
- pasta de ghimbir 1 lingură
- turmeric măcinat 1 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- sare de mare 1 linguriță
- praf de ardei iute 1 1/2 linguriță
- garam masala 2 lingurițe
- mentă o grămadă mare, tocată
- ardei iute verzi 3, înjumătățit
- bat de scortisoara Bucată de 8cm
- ghee 1 lingură
- lapte 1 lingură
- iaurt grecesc 100g
OREZ
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
- ardei iute verde 1, tăiat în jumătate
- scorţişoară 1 băț
- mentă o grămadă mică, tocată
- foi de dafin 2
- sare de mare 2 lingurițe
- orez basmati cu cereale lungi 400g, spălat și scurs
A ASAMBLA
- şofran un praf, înmuiat în 100 ml lapte
- apa de trandafiri 1 lingură
- pulbere de cardamon o ciupitura
- ceapa 2, feliate subțire și prăjite în 1 lingură de ulei până se înmoaie foarte tare
- iaurt de mentă a servi
- mini poppadoms a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face marinata, înmuiați șofranul în 50ml de apă clocotită într-un castron mic.
-
Pasul 2
Se lasă 10 minute apoi se pune într-un castron mare cu puiul și restul ingredientelor pentru marinată, cu excepția iaurtului.
-
Pasul 3
Se amestecă foarte bine, se acoperă și se răcește cel puțin 2 ore.
-
Pasul 4
Cu o oră înainte de gătit, amestecați iaurtul și marinați încă o oră.
-
Pasul 5
Pentru orez, aduceți la fierbere 2 litri de apă într-o tigaie mare.
-
Pasul 6
Adăugați ghimbirul, ardeiul iute verde, scorțișoara, menta, frunzele de dafin și sarea de mare.
-
Pasul 7
Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adăugați orezul și fierbeți ușor timp de 10 minute cu un capac pus. Se strecoară orezul și se răcește la temperatura camerei.
-
Pasul 8
Într-o caserolă largă la foc mic, adăugați puiul și toată marinada sa. Aduceți încet la foc mic.
-
Pasul 9
Puneți orezul peste pui, apoi turnați peste laptele infuzat cu șofran, apa de trandafiri și pulberea de cardamom și întindeți ceapa uniform pe suprafață.
-
Pasul 10
Puneți un prosop de ceai curat și umed peste tigaie, cu un capac deasupra. Fierbeti usor 90 de minute la foc mic.
-
Pasul 11
Pentru a servi, amestecați biryani ușor, pentru a nu rupe boabele de orez.
-
Pasul 12
Serviți cu iaurtul de mentă și mini poppadoms.
Informatii nutritionale
- Kcals 455
- Gras 9g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 56,8g
- Zaharuri 1.2g
- Fibră 1.3g
- Proteină 36.1g
- Sare 2.9g