Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Pui biryani (Kachche murgh ki biryani)

Pui biryani

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Consultați această rețetă de pui biryani (sau Kachche murgh ki biryani) de la bucătarul-șef Dhruv Mittal de la DUM Biryani House, Londra. Este plin de aromă și nu este prea complicat, plus este un fel de mâncare excelent cu o oală pentru a hrăni familia


Faceți acest biryani ușor de pui, apoi verificați puiul nostru tikka masala, korma de pui, madras de pui și mai multe rețete de curry de pui.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • Pulpe de pui 800g, dezosate și fără piele, tăiate în bucăți mari

MARINADA

  • şofran o ciupitura
  • pasta de usturoi 1 lingură
  • pasta de ghimbir 1 lingură
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • coriandru 1 linguriță
  • sare de mare 1 linguriță
  • praf de ardei iute 1 1/2 linguriță
  • garam masala 2 lingurițe
  • mentă o grămadă mare, tocată
  • ardei iute verzi 3, înjumătățit
  • bat de scortisoara Bucată de 8cm
  • ghee 1 lingură
  • lapte 1 lingură
  • iaurt grecesc 100g

OREZ

  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
  • ardei iute verde 1, tăiat în jumătate
  • scorţişoară 1 băț
  • mentă o grămadă mică, tocată
  • foi de dafin 2
  • sare de mare 2 lingurițe
  • orez basmati cu cereale lungi 400g, spălat și scurs

A ASAMBLA

  • şofran un praf, înmuiat în 100 ml lapte
  • apa de trandafiri 1 lingură
  • pulbere de cardamon o ciupitura
  • ceapa 2, feliate subțire și prăjite în 1 lingură de ulei până se înmoaie foarte tare
  • iaurt de mentă a servi
  • mini poppadoms a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face marinata, înmuiați șofranul în 50ml de apă clocotită într-un castron mic.

  • Pasul 2

    Se lasă 10 minute apoi se pune într-un castron mare cu puiul și restul ingredientelor pentru marinată, cu excepția iaurtului.

  • Pasul 3

    Se amestecă foarte bine, se acoperă și se răcește cel puțin 2 ore.

  • Pasul 4

    Cu o oră înainte de gătit, amestecați iaurtul și marinați încă o oră.

  • Pasul 5

    Pentru orez, aduceți la fierbere 2 litri de apă într-o tigaie mare.

  • Pasul 6

    Adăugați ghimbirul, ardeiul iute verde, scorțișoara, menta, frunzele de dafin și sarea de mare.

  • Pasul 7

    Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adăugați orezul și fierbeți ușor timp de 10 minute cu un capac pus. Se strecoară orezul și se răcește la temperatura camerei.

  • Pasul 8

    Într-o caserolă largă la foc mic, adăugați puiul și toată marinada sa. Aduceți încet la foc mic.

  • Pasul 9

    Puneți orezul peste pui, apoi turnați peste laptele infuzat cu șofran, apa de trandafiri și pulberea de cardamom și întindeți ceapa uniform pe suprafață.

  • Pasul 10

    Puneți un prosop de ceai curat și umed peste tigaie, cu un capac deasupra. Fierbeti usor 90 de minute la foc mic.

  • Pasul 11

    Pentru a servi, amestecați biryani ușor, pentru a nu rupe boabele de orez.

  • Pasul 12

    Serviți cu iaurtul de mentă și mini poppadoms.

Informatii nutritionale

  • Kcals 455
  • Gras 9g
  • Saturează 3.9g
  • Carbohidrați 56,8g
  • Zaharuri 1.2g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 36.1g
  • Sare 2.9g
.
#Pui #biryani
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *