Tipul bucătăriei:
Pui în sos de oțet de vin roșu
- serveste 4
- Uşor
Pune acea sticlă de oțet de vin roșu în dulapul tău pentru a o folosi bine în această rețetă ușoară de o oală. Pulpele de pui sunt coapte într-un sos de bulion, vin și oțet pentru un rezultat fraged și plin de aromă
Încercați această rețetă de pui în sos de oțet de vin roșu, apoi consultați coq au vin, caserola de pui, pui chasseur și rețete mai interesante de pui.
Ingrediente
- ulei de masline 2 linguri
- Pulpe de pui 8
- ceapa rosie 1, feliate subțire
- usturoi 4 cuișoare, tăiate subțiri
- ardei rosii 2, feliate gros
- ardei galben 1, feliate gros
- vin alb 250 ml
- otet de vin rosu 3 linguri
- supă de pui 150 ml
- mustar Dijon 1 lingura
- piure de tomate 1 lingura
- tarhon câteva crengute, plus suplimentar pentru a servi
- orez gatit a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă, rezistentă la cuptor sau o caserolă mică la foc mediu-înalt. Se condimentează pulpele de pui și se pun cu pielea în jos în tigaie. Gatiti 4-5 minute pana cand pielea este foarte crocanta, apoi intoarceti si adaugati ceapa in jurul puiului si gatiti 5 minute, apoi adaugati usturoiul si ardeii si gatiti inca cateva minute.
-
Pasul 2
Se toarnă vinul, oțetul și bulionul și se barbota timp de 2-3 minute. Se amestecă muștarul, piureul de roșii și tarhonul și se coace timp de 30 de minute, până când puiul este fiert și sosul se reduce puțin.
-
Pasul 3
Se mai presară puțin tarhon și se servește cu orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 373
- Gras 21g
- Saturate 4.9g
- Carbohidrați 11.4g
- Zaharuri 9.9g
- Fibră 4g
- Proteină 22.6g
- Sare 0,8g