Tipul bucătăriei:

Ramen de pui întreg

Pui întreg shoyu ramen

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Consultați rețeta noastră ușoară de ramen cu pui crocant și ouă marinate cu soia. Această rețetă necesită un pic de măcelărie, dar, deoarece folosiți întreaga pasăre, nu contează dacă nu este făcută perfect. Pentru o demonstrație despre cum să îmbini un pui, consultați videoclipul nostru pas cu pas de mai jos


Ingrediente

  • Toată găina 2,5 kg
  • ulei vegetal 1 lingură

OUĂ MARINATE CU SOI

  • ouă 2
  • sos de soia 100 ml
  • mirin 50 ml
  • zahăr pudră 1 lingură

STOC

  • kombu o bucată de 20 cm, tăiată în benzi (vezi notele de mai jos)
  • fulgi de bonito două mână (opțional), (vezi notele de mai jos)
  • ceapa verde 6, albi tocati grosolan, verdeturi feliate marunt pentru a servi
  • usturoi 1 bec, înjumătățit orizontal
  • morcov 1, tocat aproximativ
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, feliate
  • ciuperci shiitake uscate 2

PUI CRISPY

  • ulei vegetal 2 linguri
  • miso alb 100g
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite

A SERVI

  • ramen înghețat 3 porții de 200 g
  • porumb dulce 150g tablă, scursă și clătită
  • nori 1 foaie, tăiată în 4 pătrate
  • seminte de susan 2 linguri, prăjite
  • Chiu Chow Chilli Oil (vezi notele de mai jos)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ouăle într-o tigaie mică cu apă clocotită timp de 7 minute, apoi scurgeți-le și treceți-le sub apă rece până când sunt complet reci, scurgeți-le din nou și scoateți-le în coajă. Amestecați soia, oglindirea și zahărul într-un castron și adăugați ouăle. Marinează timp de 5 ore sau peste noapte, întorcându-te din când în când.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Scoateți picioarele din pui tăind fiecare parte a corpului principal al puiului, scoțând articulația și scoțând picioarele. Împărțiți picioarele în două tăind prin articulația dintre bețișor și coapsă. Îndepărtați, dar păstrați pielea de pe coapsă. Puneți puiul pe o tavă mare de copt, iar pielea pe una mică. Scoateți ambele aripi din pui și adăugați la tava mare de copt.

  • Pasul 3

    Apoi, îndepărtați cu atenție ambii sâni tăind fiecare parte a osului sânului, până când aveți două bucăți separate. Îndepărtați coaja, adăugați-o în tava mică și puneți carnea într-un recipient, acoperiți și răciți. Puneți carcasa de pui pe tava mare și stropiți cu 1 lingură de ulei și condimentați. Prajiti 1 ora, intorcand totul la jumatate, pana se caramelizeaza. Puneți piei în cuptor pentru a fi crocante pentru ultimele 30 de minute.

  • Pasul 4

    Puneți kombu într-o tigaie mare și turnați peste 3 litri de apă doar fiartă. Se lasă la infuzat timp de 50 de minute, apoi se adaugă fulgii de bonito la infuzat timp de 10 minute, dacă se utilizează. Bulionul rezultat este cunoscut sub numele de dashi. Folosiți o sită pentru a pescui bonito și kombu (nu contează dacă nu obțineți totul).

  • Pasul 5

    Scoateți bucățile de pui din cuptor și puneți coapsele și baghetele pe o farfurie să se răcească. Coborâți carcasa principală în tigaia care conține dashi și adăugați restul de ingrediente. Îndepărtați carnea de pe coapse și betisoare, acoperiți și răciți, și adăugați oasele la stoc. Fierbeți ușor bulionul timp de 21/2 ore. Se strecoară și se întoarce înapoi într-o tigaie mare. Adăugați 6 linguri de marinată de ouă vindecată pe bulion și condimentați. Aduceți înapoi la foc mic și adăugați piepturile de pui la braconat timp de 15-20 de minute sau până când sunt fierte. Se îndepărtează, se odihnesc 10 minute, apoi se feliază.

  • Pasul 6

    Între timp, pentru puiul crocant, încălziți uleiul vegetal într-o tigaie și adăugați pulpa mărunțită și carnea de toiag. Se prăjește 5 minute, aruncând regulat, până se caramelizează. Se amestecă miso-ul, ghimbirul și usturoiul și se fierbe 1 minut. Țineți-vă cald.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, gătiți ramenul într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită, urmând instrucțiunile ambalajului și împărțiți-le între patru boluri. Puneți lingura peste bulion, adăugați felii de piept de pui, grămezi de boabe de porumb dulce, pătrate nori și puiul crocant miso mărunțit. Finalizați cu verdeață de ceapă de primăvară, semințe de susan, ulei de ardei iute, o bucată de piele de pui și ouăle marinate cu soia tăiate în jumătate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 638
  • Gras 26.4g
  • Saturează 5.4g
  • Carbohidrați 49.5g
  • Zaharuri 7.9g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 49.2g
  • Sare 4g
.
#Pui #întreg #shoyu #ramen
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast