Skip to content

Tipul bucătăriei:

O caserolă albă umplută cu pulpe de pui crocante și pak choi verde

Pui sănătos într-o oală

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O întorsătură a unei fripturi clasice, această mâncare sănătoasă de pui este infuzată cu arome aromate, de la umami de miso până la prospețimea ierboasă a pak choi. Servește-l duminică pentru o friptură alternativă pentru a hrăni familia


Ingrediente

  • ulei de rapita 1 lingura
  • pulpe întregi de pui 8
  • ceapa verde 6, tăiate și tăiate mărunt
  • ghimbir 40 g, ras
  • usturoi 5 cuișoare, zdrobite
  • spelta perlata 225g, clătit și scurs
  • pastă galbenă de miso 60 g
  • supa proaspătă de pui 250 ml
  • mirin 2 linguri
  • orez vin Oțet 1 lingura
  • pak choi 4, sferturi
  • seminte de susan prajite 1 lingura
  • frunze de coriandru o mână mică, tocată grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune uleiul într-o caserolă mare la foc mediu-mare. Asezonați puiul și adăugați-l în tigaia fierbinte, cu pielea în jos – poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi. Se prăjește timp de 5-6 minute sau până când pielea este foarte aurie. Întoarceți cu grijă puiul și gătiți încă 4 minute. Scoateți din tigaie și acoperiți lejer.

  • Pasul 2

    Prăjiți ceapa primăvară, ghimbirul și usturoiul în caserolă pentru câteva minute, până când sunt parfumate. Se amestecă vâlta. Combinați miso-ul cu un strop de apă fierbinte într-un castron mic sau o ceașcă până se slăbește și apoi adăugați împreună cu supa, mirin, oțet de vin de orez și 250 ml de apă tocmai fiartă. Aduceți la fierbere, amestecând pentru a slăbi bucățile de pe fundul vasului.

  • Pasul 3

    Luați de pe foc și întoarceți puiul în vas, cu pielea în sus. Acoperiți și transferați la cuptor pentru 15 minute. Scoateți din cuptor, aranjați pak choi în jurul puiului, puneți capacul și întoarceți-l la cuptor pentru încă 15 minute. Descoperiți vasul, împingeți puțin pak choi sub pui și gătiți încă 5 minute pentru a ajuta la re-crocantă pielea de pui. Se serveste presarata cu seminte de susan si coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 514
  • Gras 19.2g
  • Saturate 4.3g
  • Carbohidrați 45g
  • Zaharuri 8.9g
  • Fibră 9.5g
  • Proteină 35.5g
  • Sare 2.1g
#Pui #sănătos #întro #oală
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *