Tipul bucătăriei:

Rețetă japoneză de tăiței Ramen

Rețetă japoneză de tăiței ramen

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această rețetă super simplă de ramen de la Tim Anderson. Acest ramen japonez este ușor de făcut și ambalat cu aromă puternică, o masă perfectă de încălzire în timpul săptămânii pentru a hrăni familia


Această rețetă de ramen este de la campionul MasterChef Tim Anderson. Tim crede că gătitul mâncării japoneze este mult mai ușor decât cred oamenii și a scris o carte, Japaneasy, pentru a demonstra asta! Tim vorbește și despre timpul petrecut în Japonia, despre cum a cucerit MasterChef și de ce este posibil să faci cel mai bun ramen vreodată în mai puțin de o oră …

„Ramenul bun este destul de simplu de făcut acasă, dar ramenul foarte bun este aproape imposibil de dificil. Ramenul nostru „de bază” la restaurant este un proces complicat de două zile, iar felul de mâncare finit are opt toppinguri diferite, dintre care majoritatea sunt făcute în interior și implică o mulțime de muncă. Așa că, deși ramenul este mâncarea mea preferată, aproape niciodată nu o făceam acasă.

Apoi mi-am amintit de un magazin de ramen din Sapporo, numit Keyaki, pe care l-am vizitat în 2007. Au produs un ramen extrem de aromat și profund în câteva minute: au prăjit o combinație de miso, carne de porc și alte condimente într-o rachetă. wok fierbinte înainte de a-l combina cu bulionul lor, care a rumenit carnea și a caramelizat miso-ul până când amestecul a fost nuc și bogat. am decis pentru a da ceva asemănător și a funcționat minunat.

Iată-l: un bol cu ​​adevărat excelent de ramen, care poate fi făcut de la zero în mai puțin de o oră. Acest, pentru mine, este la fel de rar și de interesant ca un unicorn. ”

Ingrediente

  • stoc de pui proaspat 1,4 litri
  • miso 100g
  • pak choy 2, tăiat în sferturi
  • muguri de fasole 150g
  • ulei de susan 4 lingurițe
  • taitei ramen 4 porții, (uscat este bun; instantaneul este mai bun; proaspăt este cel mai bun)
  • parmezan 50g, ras fin (optional)
  • ouă marinate cu soia 4, înjumătățit

MIZO DE PORC PICANT MISO

  • praz 1, spălat și tăiat
  • miso roșu sau orz 40g
  • roșie 1, tocat aproximativ
  • ceapă 1/2, tocat aproximativ
  • usturoi 4 cuișoare, curățate
  • ardei iute roșu 1, tocat aproximativ
  • fulgi de chilli uscat 2 lingurițe
  • ghimbir Bucată de 2cm (necojită), tăiată mărunt
  • seminte de susan 1/2 lingură, prăjită
  • boabe de piper negru proaspăt măcinat pentru a face 1/4 linguriță
  • Boabe de piper Szechuan proaspăt măcinat pentru a face 1/2 linguriță
  • file de hamsii în ulei 2, (opțional)
  • carne de porc tocată 250g
  • ulei vegetal pentru prăjire
  • unt50g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți bulionul de pui într-o tigaie mare și aduceți-l la foc mic. Adăugați miso-ul și bateți-l pentru a se dizolva.

  • Pasul 2

    Pentru tocarea picantă de porc miso, tăiați prazul în jumătate și tocați aproximativ partea verde. Se toacă mărunt partea albă a prazului și se înmoaie în apă cu gheață.

  • Pasul 3

    Puneți prazul verde, miso-ul roșu, roșia, ceapa, usturoiul, ardeiul iute proaspăt și uscat, ghimbirul, semințele de susan, ardeii și hamsii negri și sichuan, dacă folosiți, într-un robot de bucătărie și faceți o pastă grosieră. Includeți într-un castron mare împreună cu tocatul de porc și amestecați bine.

  • Pasul 4

    Încălziți un wok foarte fierbinte cu 2 linguri de ulei vegetal. Adăugați cu grijă amestecul de porc și gătiți timp de 10 minute, amestecând regulat, până se rumenesc. Scoateți-l de pe foc, amestecați untul și păstrați-l cald.

  • Pasul 5

    Aduceți o tigaie mare de apă la fierbere și blancheti pak choy-ul timp de 1 minut. Scoateți cu o lingură cu fante într-un castron. Se albesc mugurii de fasole timp de 20-30 de secunde și se îndepărtează cu lingura cu fante în același bol. Se toarnă peste uleiul de susan și se amestecă bine.

  • Pasul 6

    Gatiti taiteii in aceeasi apa clocotita urmand instructiunile pachetului si scurgeti bine.

  • Pasul 7

    Împărțiți bulionul de miso-pui între patru boluri adânci și adăugați tăiței și împărțiți jumătate din tocatul de porc la fiecare și amestecați bine. Gustă bulionul și reglează condimentul cu sare sau soia.

  • Pasul 8

    Completați fiecare cu restul de carne tocată de porc, parmezan, dacă folosiți, praz alb tocat, pak choy, muguri de fasole și ouă marinate. Bucurați-vă de conducte fierbinți și nu uitați să jucați!

.
#Rețetă #japoneză #tăiței #ramen
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast