Tipul bucătăriei:
Risotto cu ciuperci sălbatice și spanac
- serveste 2
- Uşor
Ciupercile porcini uscate sunt un ingredient cu adevărat util de păstrat în dulapul magazinului. Adăugate la acest risotto cremos cu ciuperci proaspete și spanac, dau o aromă concentrată profund savuroasă. O cină rapidă inteligentă pentru 2
Încercați acest risotto cu ciuperci sălbatice, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru vegetarian clasic.
Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, paella vegetariană si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- porcini uscate 25 g
- unt 50 g
- ceapă 1 mic, tocat fin
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ciuperci de castan 200 g, feliate
- orez risotto 150 g
- vin alb un pahar
- stoc de legume 750 ml, a continuat să fiarbă
- spanac 100 g, spalate si tocate
- parmezan puține așchii (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați porcini într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute. Se strecoară lichidul printr-o sită pentru a îndepărta orice nisip și se păstrează pentru risotto. Tăiați grosier porcini.
-
Pasul 2
Se încălzește untul într-o tigaie mică și mare și se călește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați ciupercile castane și gătiți timp de 5 minute, apoi adăugați porcini și orezul risotto și amestecați până se îmbracă.
-
Pasul 3
Introduceți vinul și barbotați până când totul este absorbit. Adăugați treptat bulionul și lichidul de înmuiat porcini, amestecând până când orezul este fraged, dar mai are puțină mușcătură (s-ar putea să nu aveți nevoie de tot bulionul). Se amestecă prin spanacul până se ofilește. Serviți stropiți cu puțin parmezan dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 551
- Gras 23.2g
- Saturate 13.3g
- Carbohidrați 69,7g
- Fibră 7.4g
- Proteină 13.9g
- Sare 1.09g