Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de risotto cu ciuperci porcini cu spanac

Risotto cu ciuperci sălbatice și spanac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Ciupercile porcini uscate sunt un ingredient cu adevărat util de păstrat în dulapul magazinului. Adăugate la acest risotto cremos cu ciuperci proaspete și spanac, dau o aromă concentrată profund savuroasă. O cină rapidă inteligentă pentru 2


Încercați acest risotto cu ciuperci sălbatice, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru vegetarian clasic.

Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, paella vegetariană si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • porcini uscate 25 g
  • unt 50 g
  • ceapă 1 mic, tocat fin
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ciuperci de castan 200 g, feliate
  • orez risotto 150 g
  • vin alb un pahar
  • stoc de legume 750 ml, a continuat să fiarbă
  • spanac 100 g, spalate si tocate
  • parmezan puține așchii (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați porcini într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute. Se strecoară lichidul printr-o sită pentru a îndepărta orice nisip și se păstrează pentru risotto. Tăiați grosier porcini.

  • Pasul 2

    Se încălzește untul într-o tigaie mică și mare și se călește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați ciupercile castane și gătiți timp de 5 minute, apoi adăugați porcini și orezul risotto și amestecați până se îmbracă.

  • Pasul 3

    Introduceți vinul și barbotați până când totul este absorbit. Adăugați treptat bulionul și lichidul de înmuiat porcini, amestecând până când orezul este fraged, dar mai are puțină mușcătură (s-ar putea să nu aveți nevoie de tot bulionul). Se amestecă prin spanacul până se ofilește. Serviți stropiți cu puțin parmezan dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 551
  • Gras 23.2g
  • Saturate 13.3g
  • Carbohidrați 69,7g
  • Fibră 7.4g
  • Proteină 13.9g
  • Sare 1.09g
#Risotto #ciuperci #sălbatice #și #spanac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *