Tipul bucătăriei:
Risotto cu dovlecei
- serveste 4
- Uşor
Indulgent, dar destul de ușor pentru nopțile de săptămână. Acest risotto de dovlecei cu salvie va lovi la fața locului atunci când aveți nevoie de mâncare italiană confortabilă. Gata în jumătate de oră
Încercați acest risotto cu dovlecei, apoi consultați mai multe rețete de risotto și rețete vegetariene de risotto.
Pentru mai multe opțiuni fără carne, încercați lasagna noastră vegetariană, musaca vegetariană, paella vegetariană și alte rețete vegetariene.
Ingrediente
- ceapă 1 mic, tocat
- ulei de masline
- dovleac sau dovleac 250g, curatat si taiat cubulete
- orez carnaroli sau arborio (risotto). 200 g
- supa de legume sau pui 800 ml, fierbinte
- salvie cateva frunze, tocate
- parmezan sau grana padano ras pentru a face 2 linguri, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa ușor în 1 lingură de ulei într-o tigaie adâncă sau o tigaie până când se înmoaie, dar nu se rumenește. Adăugați dovleceii și orezul și amestecați câteva secunde pentru a acoperi boabele cu ulei.
-
Pasul 2
Adăugați câteva oaluri de bulion și aduceți la fiert. Gatiti, amestecand, pana cand aproape tot bulionul este absorbit.
-
Pasul 3
Adăugați restul de bulion puțin pe rând, gătind până când fiecare adaos este absorbit înainte de a adăuga următorul, până când dovleceii sunt moale și orezul este cremos, dar încă al dente. Se amestecă salvia și se condimentează bine. Împărțiți risottoul între boluri și stropiți cu brânză pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 241
- Gras 3.7g
- Carbohidrați 45.6g
- Fibră 2.9g
- Proteină 4.9g
- Sare 0,5g