Tipul bucătăriei:
Risotto di peperoni (risotto cu ardei)
- serveste 4
- Uşor
Acest risotto cremos clasic este plin de aromele de la sfârșitul verii de roșii coapte, busuioc și ardei prăjit.
Ingrediente
- ardei rosii 2
- ardei galbeni 2
- ulei de masline
- ceapa rosie 1, tocat fin
- țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
- orez risotto 300 g
- vin alb ½ pahar
- supă de pui 2 litri, fierbinte
- roșii prune 4 coapte, fără semințe și tocate mărunt
- parmezan 150g, ras
- busuioc o mână, ruptă
- unt nesarat 75 g
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeii pe grătar sau pe grătar până când coaja lor se înnegrește, apoi puneți într-un castron și acoperiți cu folie alimentară. După 10 minute, îndepărtați pielea și spălați semințele. Se toaca marunt si se da deoparte.
-
Pasul 2
Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se înmoaie ceapa și țelina, apoi se adaugă orezul. Gatiti 5 minute, adaugati vinul alb si gatiti pana s-a absorbit totul. Adăugați bulionul, oală cu oală, și amestecați continuu până când fiecare cantitate este absorbită și tot bulionul s-a epuizat. Cand orezul este aproape al dente adaugati ardeii, rosiile, parmezanul, busuiocul si untul si amestecati energic amestecul pentru a obtine o consistenta delicioasa, cremoasa. Se condimentează și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 680
- Carbohidrați 75,4g
- Proteină 23.1g
- Gras 33.2g
- Sare 4,63g
- Fibră 5.3g