Skip to content

Tipul bucătăriei:

2063

Risotto di peperoni (risotto cu ardei)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest risotto cremos clasic este plin de aromele de la sfârșitul verii de roșii coapte, busuioc și ardei prăjit.


Ingrediente

  • ardei rosii 2
  • ardei galbeni 2
  • ulei de masline
  • ceapa rosie 1, tocat fin
  • țelină 3 bețișoare, tăiate mărunt
  • orez risotto 300 g
  • vin alb ½ pahar
  • supă de pui 2 litri, fierbinte
  • roșii prune 4 coapte, fără semințe și tocate mărunt
  • parmezan 150g, ras
  • busuioc o mână, ruptă
  • unt nesarat 75 g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ardeii pe grătar sau pe grătar până când coaja lor se înnegrește, apoi puneți într-un castron și acoperiți cu folie alimentară. După 10 minute, îndepărtați pielea și spălați semințele. Se toaca marunt si se da deoparte.

  • Pasul 2

    Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se înmoaie ceapa și țelina, apoi se adaugă orezul. Gatiti 5 minute, adaugati vinul alb si gatiti pana s-a absorbit totul. Adăugați bulionul, oală cu oală, și amestecați continuu până când fiecare cantitate este absorbită și tot bulionul s-a epuizat. Cand orezul este aproape al dente adaugati ardeii, rosiile, parmezanul, busuiocul si untul si amestecati energic amestecul pentru a obtine o consistenta delicioasa, cremoasa. Se condimentează și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 680
  • Carbohidrați 75,4g
  • Proteină 23.1g
  • Gras 33.2g
  • Sare 4,63g
  • Fibră 5.3g
#Risotto #peperoni #risotto #ardei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *