Tipul bucătăriei:
Risotto
- serveste 4
- Uşor
Când faceți risotto, „amestecați continuu și, de asemenea, energic la sfârșit pentru a obține o textură cremoasă”, spune Theo Randall. Fost bucătar șef la The River Café, Theo și-a deschis restaurantul apreciat de la Hotelul InterContinental, Londra (020 7318 8747; theorandall.com) anul trecut. L-am rugat să ne împărtășească rețeta lui perfectă de risotto.
Ingrediente
- stof de pui cald k proaspăt, preparat până la 1 litru
- ceapa verde 2
- unt
- orez carnaroli 200 g
- vin alb ½ pahar
- mazăre proaspătă sau congelată 200 g
- parmezan 50 g, ras
- mentă 5 frunze, mărunțite
- prosciutto 75 g, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Păstrați bulionul de pui fierbinte la foc blând. Prăjiți ușor ceapa primăvară în 50 g de unt până se înmoaie. Adăugați orezul și amestecați la foc mic timp de 5 minute până devine translucid. Se adauga vinul, se da focul si se adauga 1 lingura de bulion si mazarea. Continuați să adăugați treptat bulion, amestecând continuu până când orezul este moale, dar mai are o mușcătură. Adăugați parmezanul, menta, un alt bucăț mic de unt și prosciutto și amestecați până devine omogen și cremos.
Informatii nutritionale
- Kcals 435
- Carbohidrați 41.9g
- Proteină 23.7g
- Gras 19.8g
- Sare 2.39g
- Fibră 1.4g