Skip to content

Tipul bucătăriei:

7233

Risotto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Când faceți risotto, „amestecați continuu și, de asemenea, energic la sfârșit pentru a obține o textură cremoasă”, spune Theo Randall. Fost bucătar șef la The River Café, Theo și-a deschis restaurantul apreciat de la Hotelul InterContinental, Londra (020 7318 8747; theorandall.com) anul trecut. L-am rugat să ne împărtășească rețeta lui perfectă de risotto.


Ingrediente

  • stof de pui cald k proaspăt, preparat până la 1 litru
  • ceapa verde 2
  • unt
  • orez carnaroli 200 g
  • vin alb ½ pahar
  • mazăre proaspătă sau congelată 200 g
  • parmezan 50 g, ras
  • mentă 5 frunze, mărunțite
  • prosciutto 75 g, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Păstrați bulionul de pui fierbinte la foc blând. Prăjiți ușor ceapa primăvară în 50 g de unt până se înmoaie. Adăugați orezul și amestecați la foc mic timp de 5 minute până devine translucid. Se adauga vinul, se da focul si se adauga 1 lingura de bulion si mazarea. Continuați să adăugați treptat bulion, amestecând continuu până când orezul este moale, dar mai are o mușcătură. Adăugați parmezanul, menta, un alt bucăț mic de unt și prosciutto și amestecați până devine omogen și cremos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 435
  • Carbohidrați 41.9g
  • Proteină 23.7g
  • Gras 19.8g
  • Sare 2.39g
  • Fibră 1.4g
#Risotto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *