Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Salată caldă de vinete, rodii și ceapă

Salată caldă de vinete, rodii și ceapă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

O salată într-un aragaz lent? Odată ce ați văzut cât de ușor este să obțineți vinete moale și moale, fără a trece peste o plită sau riscați să ardeți cleștele peste o flacără deschisă, veți face asta din nou și din nou


Încercați această salată de vinete cu aragaz lent, apoi verificați aici mai multe idei de aragaz lent de vară.

Luați această salată de vinete la prânz cu o mână de frunze de salată, cină cu iaurt grecesc și cereale sau bucurați-vă ca parte a unui meze.

Ingrediente

  • ulei de masline 8 linguri
  • melasă de rodie 6 linguri
  • draga draga 2 linguri
  • seminte de coriandru 2 lingurițe
  • boabe de piper negru ¼ linguriță, măcinată
  • vinete 3 medii (aproximativ 750g)
  • cepe roșii 1½ mic, întreg feliat subțire
  • coriandru ½ o grămadă mică, frunzele tocate mărunt
  • semințe de rodie 75g
  • feta 50g, mărunțit fin

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți aragazul lent la minim. Bateți împreună uleiul, melasa de rodie, miere, semințe de coriandru și piper negru. Feliați vinetele în rondele groase de 1cm și, lucrând rapid, periați ambele părți ale fiecărei felii cu o parte din pansamentul uleios înainte de a acoperi în aragazul lent cu ceapa tăiată felii. Alternați straturile de vinete și ceapă, împachetând vinetele uniform, dar bine, până când toate feliile au fost folosite.

  • Pasul 2

    Stropiți pansamentul rămas peste tot, apoi acoperiți cu un prosop curat înainte de a adăuga capacul. Gatiti 5 ore pana cand vinetele sunt foarte moi.

  • Pasul 3

    Scoateți vinetele din aragaz pe un platou și lăsați-le să se răcească timp de 15-20 de minute sau până se încălzesc. Se toacă foarte mărunt ceapa pe jumătate și se împrăștie cea mai mare parte peste vinete, cu cea mai mare parte din coriandru și majoritatea semințelor de rodie. Condimentați cu sare, apoi aruncați totul ușor prin legume. Aruncați ceapa rămasă, coriandrul și semințele de rodie cu feta sfărâmată într-un alt castron. Imprastiați amestecul de feta peste vinete și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 350
  • Gras 25.8g
  • Saturează 5.1g
  • Carbohidrați 20.8g
  • Zaharuri 18.9g
  • Fibră 7.7g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,3g
.
#Salată #caldă #vinete #rodii #și #ceapă
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast