Tipul bucătăriei:
Salată verde și risotto cu parmezan
- serveste 4
- Uşor
Acesta este un risotto rapid și ușor pentru atunci când aveți nevoie de ceva reconfortant la mijlocul săptămânii. Încercați să adăugați câteva frunze de dafin cu vin și niște mazăre în ultimele minute pentru o răsucire suplimentară.
Ingrediente
- unt
- ceapă 1, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- orez risotto sau carnaroli sau arborio 350 g
- vin alb sec 1 pahar mare
- stoc de legume proaspăt, păstrat la cald
- parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetariană) 50g, plus extra pentru servire
- salata verde mica 2, rupte în bucăți mici
Metodă
-
Pasul 1
Topiți un nod de unt într-o tigaie mare, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când se înmoaie și devin translucide.
-
Pasul 2
Se amestecă orezul până se îmbracă cu unt. Se adauga vinul alb si se amesteca pana se evapora.
-
Pasul 3
Se adaugă bulionul câte o polonă, până când orezul este fiert, dar totuși cu puțină mușcătură (s-ar putea să nu fie nevoie să folosești tot bulionul).
-
Pasul 4
Amestecați brânza și salata verde pentru a se ofili ușor frunzele. Serviți cu brânză suplimentară, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 431
- Gras 8.1g
- Saturate 4.4g
- Carbohidrați 76,9g
- Proteină 13.7g