Skip to content

Tipul bucătăriei:

8330

Supă de cartofi dulci, lime și ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Ne place această supă strălucitoare și încălzitoare, cu o notă de lime și ghimbir. Cartofii dulci portocalii sunt dulci, plini de aromă și substanțe nutritive și reprezintă o alternativă bună la marele cartof britanic. Această rețetă este ușor condimentată și exotică. Un vârtej de cremă este un răsfăț. Adăugați pâine crustă în parte, dacă doriți.


Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui
  • cartofi dulci portocalii 750 g, decojite și tăiate în bucăți
  • ceapă 1, tocat grosier
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • ghimbir bucata de 2 cm, rasa
  • stoc de legume 450 ml
  • lapte de nucă de cocos 250 ml
  • lămâie verde 1 mic, zecat și cu zeamă
  • crema dubla 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mic-mediu, apoi se adaugă cartofii dulci și se fierb timp de 5 minute, sau până când cartoful începe să se înmoaie. Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul, acoperiți cu un capac și gătiți încă 10 minute.

  • Pasul 2

    Se toarnă bulionul și laptele de cocos și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute. Transferați într-un blender sau folosiți un blender de mână pentru a obține un piure fin. Se strecoară printr-o sită fină.

  • Pasul 3

    Se intoarce intr-o tigaie curata si se aduce din nou la fiert. Se ia de pe foc, apoi se adauga sucul de lime, jumatate din coaja si 50ml de crema.

  • Pasul 4

    Asezonați după gust. Împărțiți supa în 4 boluri individuale de supă, răsuciți peste crema rămasă și adăugați coaja rămasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 457
  • Carbohidrați 47.1g
  • Proteină 4.7g
  • Gras 28.2g
  • Sare 0,5g
  • Fibră 5.6g
#Supă #cartofi #dulci #lime #și #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *