Tipul bucătăriei:
Supă de cartofi dulci, lime și ghimbir
- serveste 4
- Uşor
Ne place această supă strălucitoare și încălzitoare, cu o notă de lime și ghimbir. Cartofii dulci portocalii sunt dulci, plini de aromă și substanțe nutritive și reprezintă o alternativă bună la marele cartof britanic. Această rețetă este ușor condimentată și exotică. Un vârtej de cremă este un răsfăț. Adăugați pâine crustă în parte, dacă doriți.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui
- cartofi dulci portocalii 750 g, decojite și tăiate în bucăți
- ceapă 1, tocat grosier
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- ghimbir bucata de 2 cm, rasa
- stoc de legume 450 ml
- lapte de nucă de cocos 250 ml
- lămâie verde 1 mic, zecat și cu zeamă
- crema dubla 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mic-mediu, apoi se adaugă cartofii dulci și se fierb timp de 5 minute, sau până când cartoful începe să se înmoaie. Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul, acoperiți cu un capac și gătiți încă 10 minute.
-
Pasul 2
Se toarnă bulionul și laptele de cocos și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute. Transferați într-un blender sau folosiți un blender de mână pentru a obține un piure fin. Se strecoară printr-o sită fină.
-
Pasul 3
Se intoarce intr-o tigaie curata si se aduce din nou la fiert. Se ia de pe foc, apoi se adauga sucul de lime, jumatate din coaja si 50ml de crema.
-
Pasul 4
Asezonați după gust. Împărțiți supa în 4 boluri individuale de supă, răsuciți peste crema rămasă și adăugați coaja rămasă.
Informatii nutritionale
- Kcals 457
- Carbohidrați 47.1g
- Proteină 4.7g
- Gras 28.2g
- Sare 0,5g
- Fibră 5.6g