Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de supa de cartofi si praz

Supă de praz și cartofi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Această supă clasică este super simplu de făcut și perfectă pentru un prânz reconfortant, servită cu multă pâine crustă


Încercați rețeta noastră clasică de supă de cartofi și praz, apoi verificați supa noastră de mazăre și șuncă, supa de morcovi și coriandru și mai multe rețete de supă.

Capetele verzi ale prazului pot fi foarte lungi, așa că tăiați bucățile mai întunecate și folosiți-le în stoc dacă îl faceți. Se vor păstra la congelator până când vei avea nevoie de ele.

Ingrediente

  • unt
  • ulei
  • praz 600g, tăiate și feliate foarte fin
  • cartofi 3 medii, decojite și tocate
  • supa de legume sau pui 1,5 litri
  • cremă unică 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Topim un nod de unt intr-o tigaie mare cu putin ulei, adaugam tot prazul cu exceptia unui pumn si amestecam. Gatiti usor pana cand prazul este foarte moale, acest lucru va dura aproximativ 10 minute. Adăugați cartofii, condimentați bine apoi adăugați bulionul și aduceți la fiert și fierbeți până când cartofii sunt moale. Trimite totul cu un blender până se omogenizează. Adaugam smantana si asezonam din nou daca este nevoie. Dacă supa este foarte groasă, lăsați-o jos cu puțină apă, bulion sau lapte. Țineți de cald.

  • Pasul 2

    Se încălzește 1 cm ulei într-o tigaie mică, se adaugă prazul rămas și se gătește până se încrețește. Ridicați și scurgeți. Serviți supa și adăugați deasupra niște praz frizzled.

Informatii nutritionale

  • Kcals 167
  • Gras 6.8g
  • Carbohidrați 15.7g
  • Fibră 5.4g
  • Proteină 11.3g
  • Sare 0,8g
#Supă #praz #și #cartofi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *