Tipul bucătăriei:
Supă de roșii și tamarind
- serveste 4
- Puțin efort
Condimentele indiene, ardeiul iute și tamarindul dau o adevărată putere acestei supe de roșii. Este atât de sănătos încât practic nu are grăsimi, așa că dacă doriți un fel de mâncare suplimentar copios, adăugați o mână de orez fiert sau serviți cu naans.
Ingrediente
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
- ardei iute verzi 2, tocat
- chimen măcinat 1 lingura
- coriandru 1 lingura
- coriandru un buchet mic, tulpini și frunze separate
- lentile roșii 50 g
- roșii feliate 2 × cutie de 400 g
- stoc de legume 500 ml
- pasta de tamarind 1 lingura
- iaurt natural 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 1 lingură ulei într-o tigaie mare. Gătiți usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute timp de 3 minute, până când sunt parfumate.
-
Pasul 2
Adăugați condimentele și gătiți câteva minute, apoi adăugați tulpinile de coriandru, lintea, roșiile și supa. Aduceți la fiert și amestecați pasta de tamarind. fierbeți timp de 20 de minute până când lintea este fragedă, apoi amestecați până la omogenizare completă.
-
Pasul 3
Tăiați frunzele de coriandru și amestecați împreună cu iaurtul. Se rotește în supă înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 107
- Gras 1.2g
- Carbohidrați 17.9g
- Fibră 3.3g
- Proteină 7.4g
- Sare 0,61g