Tipul bucătăriei:
Supă de țelină și pere
- serveste 6
- Uşor
Țelină este o legumă clasică din care se face supă, dar adăugarea de pere și ghimbir duce la un alt nivel. Aceasta este genială făcută înainte apoi congelată. Serviți cu pâine prăjită întinsă cu brânză albastră cremoasă. Țelina se va decolora și se va rumeni odată tăiată, așa că fie folosește-o imediat, fie aruncă-o într-un vas cu apă cu o strângere de suc de lămâie.
Încercați această supă de țelină și pere, apoi verificați supa noastră de țelină și stilton, supa de păstârnac și mere, supa de ciuperci și alte rețete de supă de iarnă.
Ingrediente
- ulei de masline
- eşalotă 4, feliate fin
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
- țelină 1, curatata si tocata grosier
- pere 4 coapte, fără miez și tocate grosier
- stoc de legume 1 litru
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o cratiță mare, se adaugă eșapa, usturoiul și ghimbirul și se fierbe la foc mediu aproximativ 5 minute până se înmoaie, dar nu se colorează.
-
Pasul 2
Adăugați țelina, perele și bulionul, aduceți la fierbere, apoi reduceți la fiert și fierbeți timp de 20-30 de minute sau până când țelina s-a înmuiat suficient pentru a se zdrobi ușor.
-
Pasul 3
Lichiziți supa într-un blender până devine omogenă. Dacă utilizați un robot de bucătărie, amestecați până se omogenizează și apoi cerneți-l pentru a prinde orice bucăți. Se condimentează și se servește presărat cu pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 106
- Gras 2.9g
- Saturate 0,3g
- Carbohidrați 18.4g
- Fibră 8.4g
- Proteină 2.8g
- Sare 0,53g