Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă persană de tocană de miel

Tocană de miel persană

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă persană de tocană de miel într-o oală este cu adevărat ușoară și are sub 500 de calorii – mâncare confortabilă perfectă la mijlocul săptămânii


Încercați această tocană persană de miel, apoi verificați tocana noastră vegetariană.

Ingrediente

  • ulei pentru prăjit
  • ceapa 2, tocat
  • ardei iute roșu 1, însămânțat și tăiat cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • fripturi pulpe de miel 2 (aproximativ 450g), grăsime tăiate și tăiate în bucăți
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • chimen măcinat 1 lingura
  • cardamom 3 păstăi, lovite
  • şofran un praf sau ½ lingurita de turmeric
  • supă de pui 400 ml
  • piure de tomate 1 lingura
  • melasa de rodie 1 lingura
  • naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
  • menta sau coriandru un buchet mic, tocat
  • seminte de rodie 4 linguri
  • castravete ½, fără sămânță și feliat

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o caserolă și se prăjește ceapa cu un praf de sare timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați ardeiul iute și usturoiul pentru un minut, apoi adăugați mielul și gătiți timp de 5 minute până se rumenesc. Se amestecă condimentele, se prăjesc un minut, apoi se adaugă bulionul, piureul și melasa. Acoperiți cu un capac și gătiți timp de 40 de minute, amestecând din când în când.

  • Pasul 2

    Adăugați năutul, condimentați și gătiți încă 30 de minute până când mielul este fraged. Peste miel se împrăștie câteva ierburi și semințe de rodie și se servește cu rodia rămasă, aruncată cu castraveți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 314
  • Gras 10.4g
  • Saturate 3.3g
  • Carbohidrați 18.8g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 33.3g
  • Sare 0,8g
.
#Tocană #miel #persană
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *