Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un castron alb așezat pe un șervețel turcoaz.  Vasul este umplut cu creveți portocalii, roșii roșii și ierburi verzi

Tocană de pește într-o singură tigaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 3-4
  • Uşor

Îmbinați creveții suculenți cu pește alb, fasole cremă de unt, feta și varză de pământ într-un sos de roșii aromat. Această cină ușoară într-o oală este gata în doar 40 de minute


Pregătiți această tocană de pește într-o singură tigaie, apoi verificați tocana noastră de pește mediteranean, tocană de pește braziliană, copt de cod și năut și multe dintre cele mai bune rețete de pește ale noastre.

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingura
  • fenicul 1 bec, feliat subțire
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • boia dulce afumată 1 lingura
  • piure de tomate 1 lingura
  • vin alb 150 ml
  • roșii cherry tavă de 400 g
  • fasole de unt Tavă de 400 g, clătită și scursă
  • varză 100 g, tocate, tulpini tari aruncate
  • creveți cruzi 180 g
  • pește alb fără piele (cum ar fi cod, coley sau eglefin) 300 g, tăiate în bucăți de 4 cm
  • feta 50g, maruntita
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, cu capac, antiaderentă, la foc mediu-înalt și gătește feniculul timp de 4-5 minute sau până se caramelizează. Reduceți focul și adăugați usturoiul, semințele de fenicul, boia și piureul de roșii și gătiți timp de 1 minut. Se toarnă vinul și se barează un minut înainte de a adăuga roșiile, fasolea și jumătate de conserve de apă. Se condimentează ușor și se fierbe timp de 15 minute.

  • Pasul 2

    Asezonați din nou sosul, dacă este necesar, și amestecați prin varză. Se cuibără în creveți și bucățile de pește, se pune capacul și se fierbe ușor timp de 5 minute până când peștele este gătit. Se presară peste feta și pătrunjel și se servește cu pâine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 296
  • Gras 8g
  • Saturate 2.6g
  • Carbohidrați 15.4g
  • Zaharuri 8.2g
  • Fibră 9g
  • Proteină 30.2g
  • Sare 0,9g
#Tocană #pește #întro #singură #tigaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *