Tipul bucătăriei:
Tocană de pește într-o singură tigaie
- servește 3-4
- Uşor
Îmbinați creveții suculenți cu pește alb, fasole cremă de unt, feta și varză de pământ într-un sos de roșii aromat. Această cină ușoară într-o oală este gata în doar 40 de minute
Publicat:
Pregătiți această tocană de pește într-o singură tigaie, apoi verificați tocana noastră de pește mediteranean, tocană de pește braziliană, copt de cod și năut și multe dintre cele mai bune rețete de pește ale noastre.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingura
- fenicul 1 bec, feliat subțire
- usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
- semințe de fenicul 1 lingura
- boia dulce afumată 1 lingura
- piure de tomate 1 lingura
- vin alb 150 ml
- roșii cherry tavă de 400 g
- fasole de unt Tavă de 400 g, clătită și scursă
- varză 100 g, tocate, tulpini tari aruncate
- creveți cruzi 180 g
- pește alb fără piele (cum ar fi cod, coley sau eglefin) 300 g, tăiate în bucăți de 4 cm
- feta 50g, maruntita
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, cu capac, antiaderentă, la foc mediu-înalt și gătește feniculul timp de 4-5 minute sau până se caramelizează. Reduceți focul și adăugați usturoiul, semințele de fenicul, boia și piureul de roșii și gătiți timp de 1 minut. Se toarnă vinul și se barează un minut înainte de a adăuga roșiile, fasolea și jumătate de conserve de apă. Se condimentează ușor și se fierbe timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Asezonați din nou sosul, dacă este necesar, și amestecați prin varză. Se cuibără în creveți și bucățile de pește, se pune capacul și se fierbe ușor timp de 5 minute până când peștele este gătit. Se presară peste feta și pătrunjel și se servește cu pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 296
- Gras 8g
- Saturate 2.6g
- Carbohidrați 15.4g
- Zaharuri 8.2g
- Fibră 9g
- Proteină 30.2g
- Sare 0,9g