Skip to content

Tipul bucătăriei:

Miel și tocană de roșii

Tocanita de miel si rosii cu fasole de unt si feta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Această tocăniță de miel cu o oală este de făcut – cuptorul face toată treaba pentru tine. Se servește cu pâine crustă pentru a șterge sucurile


Încercați această rețetă de tocană de miel sau verificați tocanita noastră sănătoasă de miel sau tocană vegetariană.

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingură
  • file de gât de miel 750g, tăiate în bucăți mici
  • ceapă 1 mare, tocat
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • boia afumată 1 linguriță
  • roșii de prune 400g tablă
  • oțet de sherry 1 lingură
  • supă de pui 750ml
  • fasole de unt 2 cutii de 400 g, scurse
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • feta 100g, sfărâmat
  • menta uscata o ciupire (opțional)
  • baghetă crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Încălziți uleiul de măsline într-o caserolă mare, cu capac mare și gătiți mielul, în loturi, până se rumenesc peste tot. Scoateți pe o farfurie cu o lingură cu fante. Adăugați ceapa și usturoiul în aceeași tigaie și prăjiți-le 5 minute până când ceapa s-a înmuiat.

  • Pasul 2

    Se amestecă boiaua și se fierbe timp de 1 minut, apoi se încarcă roșiile (zdrobindu-le cu mâinile în timp ce mergeți), oțetul și bulionul. Puneți mielul în oală, condimentați, apoi puneți un capac și coaceți în cuptor 11/2 ore.

  • Pasul 3

    Se amestecă fasolea și se fierbe încă 15-20 de minute sau până când fasolea este încălzită. Se amestecă cea mai mare parte a pătrunjelului. Se servește în boluri calde acoperite cu feta sfărâmată, restul de pătrunjel și un vârf de mentă uscată, dacă se folosește, cu pâine crustă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 592
  • Gras 29g
  • Saturează 12.9g
  • Carbohidrați 24.1g
  • Zaharuri 9.1g
  • Fibră 10.5g
  • Proteină 53.2g
  • Sare 1.9g
.
#Tocanita #miel #rosii #fasole #unt #feta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *