Tipul bucătăriei:
Tocanita de miel si rosii cu fasole de unt si feta
- servește 4 persoane
- Uşor
Această tocăniță de miel cu o oală este de făcut – cuptorul face toată treaba pentru tine. Se servește cu pâine crustă pentru a șterge sucurile
Încercați această rețetă de tocană de miel sau verificați tocanita noastră sănătoasă de miel sau tocană vegetariană.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- file de gât de miel 750g, tăiate în bucăți mici
- ceapă 1 mare, tocat
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- boia afumată 1 linguriță
- roșii de prune 400g tablă
- oțet de sherry 1 lingură
- supă de pui 750ml
- fasole de unt 2 cutii de 400 g, scurse
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- feta 100g, sfărâmat
- menta uscata o ciupire (opțional)
- baghetă crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Încălziți uleiul de măsline într-o caserolă mare, cu capac mare și gătiți mielul, în loturi, până se rumenesc peste tot. Scoateți pe o farfurie cu o lingură cu fante. Adăugați ceapa și usturoiul în aceeași tigaie și prăjiți-le 5 minute până când ceapa s-a înmuiat.
-
Pasul 2
Se amestecă boiaua și se fierbe timp de 1 minut, apoi se încarcă roșiile (zdrobindu-le cu mâinile în timp ce mergeți), oțetul și bulionul. Puneți mielul în oală, condimentați, apoi puneți un capac și coaceți în cuptor 11/2 ore.
-
Pasul 3
Se amestecă fasolea și se fierbe încă 15-20 de minute sau până când fasolea este încălzită. Se amestecă cea mai mare parte a pătrunjelului. Se servește în boluri calde acoperite cu feta sfărâmată, restul de pătrunjel și un vârf de mentă uscată, dacă se folosește, cu pâine crustă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 592
- Gras 29g
- Saturează 12.9g
- Carbohidrați 24.1g
- Zaharuri 9.1g
- Fibră 10.5g
- Proteină 53.2g
- Sare 1.9g