Skip to content

Tipul bucătăriei:

bile Arancini (Supplì al telefono)

Arancini (Supplì al telefon)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Supplì sunt gustări italiene făcute dintr-o bilă de orez, ou și roșii – tipice dietei romane. Aici vă sugerăm să folosiți resturile de risotto gătit pentru a face aceste mușcături lipicioase și brânzoase.


Ingrediente

  • risotto gătit aproximativ 400 g, racit la frigider pana se intareste
  • mozzarella 1 minge, tăiată în cuburi mici
  • făină pentru praf
  • ouă 2, bătut
  • pesmet uscat 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pasați bucățile de dovleac în risotto folosind partea din spate a unei furculițe pentru a obține o consistență mai uniformă. Cu mâinile umezite, modelați risottoul în 12 bile, împingând o bucată de mozzarella în mijlocul fiecăreia pe măsură ce le modelați. Pune faina, oul si pesmetul pe farfurii separate. Rulați biluțele mai întâi în făină, apoi în ou, apoi ungeți-le cu pesmet și lăsați-le la rece 20 de minute.

  • Pasul 2

    Umpleți o tigaie adâncă cu ulei nu mai mult de ⅓ și încălziți până când temperatura ajunge la 180c, sau până când o bucată de pâine scăpată în ulei devine aurie în aproximativ 45 de secunde. Gătiți biluțele de risotto câteva minute, întorcându-le cu grijă, până devin aurii și crocante. Se scurge pe hartie de bucatarie si se presara cu sare de mare pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 142
  • Gras 8.6g
  • Carbohidrați 11.1g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,3g
#Arancini #Supplì #telefon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *