Tipul bucătăriei:
Arancini (Supplì al telefon)
- face 12
- Uşor
Supplì sunt gustări italiene făcute dintr-o bilă de orez, ou și roșii – tipice dietei romane. Aici vă sugerăm să folosiți resturile de risotto gătit pentru a face aceste mușcături lipicioase și brânzoase.
Ingrediente
- risotto gătit aproximativ 400 g, racit la frigider pana se intareste
- mozzarella 1 minge, tăiată în cuburi mici
- făină pentru praf
- ouă 2, bătut
- pesmet uscat 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Pasați bucățile de dovleac în risotto folosind partea din spate a unei furculițe pentru a obține o consistență mai uniformă. Cu mâinile umezite, modelați risottoul în 12 bile, împingând o bucată de mozzarella în mijlocul fiecăreia pe măsură ce le modelați. Pune faina, oul si pesmetul pe farfurii separate. Rulați biluțele mai întâi în făină, apoi în ou, apoi ungeți-le cu pesmet și lăsați-le la rece 20 de minute.
-
Pasul 2
Umpleți o tigaie adâncă cu ulei nu mai mult de ⅓ și încălziți până când temperatura ajunge la 180c, sau până când o bucată de pâine scăpată în ulei devine aurie în aproximativ 45 de secunde. Gătiți biluțele de risotto câteva minute, întorcându-le cu grijă, până devin aurii și crocante. Se scurge pe hartie de bucatarie si se presara cu sare de mare pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 142
- Gras 8.6g
- Carbohidrați 11.1g
- Fibră 0,3g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,3g