Tipul bucătăriei:
Bejelii de porumb dulce cu roșii fripte și unt chipotle
- serveste 6
- Uşor
Cea mai bună rețetă de prăjituri. Făcute cu porumb dulce și servite cu roșii prăjite, aceste mici clătite de porumb sunt o masă rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii. Untul de chipotle le face puțin mai speciale.
Ingrediente
- roșii prune 8, înjumătățit
- ulei de masline
- unt 100g, moale
- pasta de chipotle 1-2 lingurite
- făină simplă 150 g
- praf de copt 2 lingurite
- ouă 2, bătut
- lapte 150 ml
- porumb dulce tavă de 300 g, scursă
- ceapa verde 4, tocat
- coriandru o mână, tocată
- pui frunze de spanac a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune roșiile într-o tavă de copt, stropește cu 1 lingură ulei de măsline și asezonează bine. Prăjiți timp de 15-20 de minute sau până când sunt pe punctul de a se prăbuși.
-
Pasul 2
Se zdrobește untul cu pasta de chipotle, se rulează într-o formă de cârnați în folie alimentară, apoi se răcește.
-
Pasul 3
Pentru a face pâine, puneți într-un castron făina, praful de copt și condimentele. Se amestecă ouăle și laptele și se amestecă treptat în făină pentru a obține un aluat. Se amestecă porumbul dulce, ceapa și coriandru.
-
Pasul 4
Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă o lingură din amestec și se prăjește pe fiecare parte timp de 2-3 minute, până devin aurii.
-
Pasul 5
Se servesc prajiturile si rosiile cu frunze de spanac si o felie sau doua de unt sa se topeasca deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 335
- Carbohidrați 34g
- Proteină 7.6g
- Gras 19g
- Sare 1.1g
- Fibră 3.4g