Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă bengaleză Khichdi

Bengali Khichdi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 3
  • Uşor

Această rețetă bengaleză Khichdi de la bucătarul Vivek Singh este o oală parfumată de orez, moong dal, legume și condimente. Preparați acest aliment confortabil sănătos în stil indian pentru o masă caldă la mijlocul săptămânii.


Faceți acest Khichdi bengalez reconfortant, apoi verificați mai multe rețete delicioase de dahl, cum ar fi dahl-ul nostru simplu de nucă de cocos.

Bucătarul Vivek Singh spune: „Khichdi a fost făcut în fiecare sâmbătă la prânz și a fost chiar mai mult un program fix dacă se întâmpla să fie o zi ploioasă sau chiar înnoră.” Această rețetă a fost concepută având în vedere provocarea Living Below The Line (vezi mai jos pentru mai multe detalii).

Ingrediente

  • despicat fasole mung galbenă 100 g
  • apă 500 ml
  • turmeric măcinat o ciupitura
  • ulei 2 1/2 linguri
  • semințe de chimen 1/2 linguriță
  • usturoi 3 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
  • ceapă 1/2 mare, tocat
  • Mazăre congelată 2 linguri
  • ghimbir Bucata de 1⁄2 inch tocata fin
  • ardei iute verzi 2, tocate fin
  • orez fiert 75 g
  • roșii feliate 2 linguri de conserva
  • lămâie 1/2, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Se spală fasolea mung despicată, se pune într-o cratiță cu apa și turmeric și se aduce la fierbere

  • Pasul 2

    Se fierbe timp de 25 de minute până când lintea se destramă și toată apa s-a evaporat

  • Pasul 3

    Se ia de pe foc si se da deoparte.

  • Pasul 4

    Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga semintele de chimen.

  • Pasul 5

    Cand trosnesc se adauga usturoiul, ceapa si se prajesc pana incepe sa se coloreze.

  • Pasul 6

    Adăugați mazărea congelată, ghimbirul, ardeiul iute și gătiți timp de 2 minute.

  • Pasul 7

    Amestecați fasolea mung și 1 linguriță de sare, apoi pliați ușor orezul.

  • Pasul 8

    Se amestecă roșia și se amestecă la foc mic timp de 3-4 minute.

  • Pasul 9

    Terminați cu suc de lămâie.


    Costul total al ingredientelor: 64p o porție

    Live Below the Line provoacă publicul să trăiască cu 1 GBP pe zi timp de doar 5 zile pentru toate alimentele și băuturile, de la 27 aprilie – 1 mai. Această rețetă a fost creată pentru Action Against Hunger de bucătarul Vivek Singh, pentru a crește gradul de conștientizare și a strânge fonduri vitale pentru cei care trăiesc în sărăcie extremă în întreaga lume. Pentru mai multe informații și pentru înscriere vizitați https://www.livebelowtheline.com/uk/partner/aahuk

#Bengali #Khichdi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *