Tipul bucătăriei:
Bengali Khichdi
- serveste 3
- Uşor
Această rețetă bengaleză Khichdi de la bucătarul Vivek Singh este o oală parfumată de orez, moong dal, legume și condimente. Preparați acest aliment confortabil sănătos în stil indian pentru o masă caldă la mijlocul săptămânii.
Faceți acest Khichdi bengalez reconfortant, apoi verificați mai multe rețete delicioase de dahl, cum ar fi dahl-ul nostru simplu de nucă de cocos.
Bucătarul Vivek Singh spune: „Khichdi a fost făcut în fiecare sâmbătă la prânz și a fost chiar mai mult un program fix dacă se întâmpla să fie o zi ploioasă sau chiar înnoră.” Această rețetă a fost concepută având în vedere provocarea Living Below The Line (vezi mai jos pentru mai multe detalii).
Ingrediente
- despicat fasole mung galbenă 100 g
- apă 500 ml
- turmeric măcinat o ciupitura
- ulei 2 1/2 linguri
- semințe de chimen 1/2 linguriță
- usturoi 3 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
- ceapă 1/2 mare, tocat
- Mazăre congelată 2 linguri
- ghimbir Bucata de 1⁄2 inch tocata fin
- ardei iute verzi 2, tocate fin
- orez fiert 75 g
- roșii feliate 2 linguri de conserva
- lămâie 1/2, suc
Metodă
-
Pasul 1
Se spală fasolea mung despicată, se pune într-o cratiță cu apa și turmeric și se aduce la fierbere
-
Pasul 2
Se fierbe timp de 25 de minute până când lintea se destramă și toată apa s-a evaporat
-
Pasul 3
Se ia de pe foc si se da deoparte.
-
Pasul 4
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga semintele de chimen.
-
Pasul 5
Cand trosnesc se adauga usturoiul, ceapa si se prajesc pana incepe sa se coloreze.
-
Pasul 6
Adăugați mazărea congelată, ghimbirul, ardeiul iute și gătiți timp de 2 minute.
-
Pasul 7
Amestecați fasolea mung și 1 linguriță de sare, apoi pliați ușor orezul.
-
Pasul 8
Se amestecă roșia și se amestecă la foc mic timp de 3-4 minute.
-
Pasul 9
Terminați cu suc de lămâie.
Costul total al ingredientelor: 64p o porție
Live Below the Line provoacă publicul să trăiască cu 1 GBP pe zi timp de doar 5 zile pentru toate alimentele și băuturile, de la 27 aprilie – 1 mai. Această rețetă a fost creată pentru Action Against Hunger de bucătarul Vivek Singh, pentru a crește gradul de conștientizare și a strânge fonduri vitale pentru cei care trăiesc în sărăcie extremă în întreaga lume. Pentru mai multe informații și pentru înscriere vizitați https://www.livebelowtheline.com/uk/partner/aahuk