Tipul bucătăriei:
Bibimbap cu bacon si ou
- serveste 2
- Uşor
Am dat o nouă întorsătură unei combinații de arome clasice cu acest bibimbap cu slănină și ouă. Pregătiți toate legumele înainte de a găti orezul, astfel încât să rămână cald în timp ce gătiți toppingurile
Ingrediente
- orez cu bob scurt 200 g
- seminte de susan prajite
- baby spanac 80 g
- sos de soia 1 lingura + 1 lingura
- otet de orez 1 lingura
- zahăr brun deschis moale 1 lingura
- pastă gochujang
- ulei de susan
- slănină afumată 4 erupții cutanate
- morcov 1, decojit și tăiat julien
- usturoi 3 cuișoare, decojite și tocate mărunt
- ghimbir o bucata mica, curatata de coaja si tocata marunt
- ceapa verde 4, feliate
- ciuperci shiitake o mână, feliată
- muguri de fasole 50 g, albite
- oua prajite de rata 2 pentru a servi
- fâșii de alge nori a servi
- kimchi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti orezul cu 1 lingura de seminte de susan si lasati la abur in tigaie in timp ce faceti toppingurile. Se toarnă apă clocotită peste spanac și se scurge foarte bine. Se amestecă 1 lingură sos de soia, oțet, zahăr, 1 lingură gochujang și 1 lingură ulei de susan pentru a face un sos.
-
Pasul 2
Prăjiți slănină la grătar timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi ungeți ambele părți cu 1 lingură de gochujang și puneți la grătar din nou până când devin aurii și crocante. Păstrați cald într-un cuptor mic.
-
Pasul 3
Se încălzește 1 linguriță de ulei de susan într-un wok și se prăjește morcovul cu un praf de usturoi și ghimbir tocate, până se înmoaie. Scoateți și păstrați la cald cu slănina.
-
Pasul 4
Prăjiți jumătate de ceapă primăvară în altă linguriță de ulei de susan, timp de 1 minut, apoi adăugați ciupercile și prăjiți până se evaporă apa degajată. Adăugați 1 linguriță de sos de soia și acoperiți ciupercile. Scoateți din wok și păstrați-l la cald.
-
Pasul 5
Adăugați 1 linguriță de ulei de susan în tigaie și prăjiți restul de ghimbir și usturoi. Se adauga spanacul albit si scurs si se caleste. Se adauga un praf de seminte de susan, se condimenteaza si se adauga intr-un alt bol. Se amestecă ceapa de primăvară rămasă cu germenii de fasole albiți, un strop de ulei de susan și se asezonează.
-
Pasul 6
Împărțiți orezul în 2 boluri, puneți grămezi de morcov, spanac, ciuperci și varză de fasole deasupra orezului. Adăugați ouăle prăjite deasupra, sfărâmați peste niște cioburi de nori și o stropire de susan. Se serveste cu un strop de sos si putina farfurie de kimchi in lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 695
- Saturate 6.3g
- Carbohidrați 95,9g
- Fibră 7.5g
- Proteină 21.1g
- Sare 3.4g