Tipul bucătăriei:
Bombe de înghețată cu ghimbir
- servește 8
- Uşor
Aceste puds de înghețată netedă sunt acoperite cu ghimbir cristalizat de sezon. Festive și dulci, sunt o modalitate rapidă și ușoară de a vă ridica jocul de budincă
Încercați aceste bombe de înghețată cu ghimbir, apoi verificați-le profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.
Ingrediente
- inghetata de vanilie 1 litru
- ulei vegetal pentru matrițe
- biscuiți cu nuci de ghimbir 175g
- unt 75g, topit
- tulpina ghimbir 3, ras fin, plus sirop din borcan
- ghimbir cristalizat a servi
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți înghețata din congelator timp de 10 minute pentru a se înmuia. Uleiați ușor 8 x 150 ml de forme de budincă congelabile și tapetați cu câteva foi de folie de film, netezindu-l astfel încât să nu încrețească bombele prea mult atunci când le scoateți.
-
Pasul 2
Se amestecă biscuiții în pesmet într-un robot de bucătărie, se adaugă untul topit și se amestecă din nou.
-
Pasul 3
Îndoiți tulpina ghimbir și 2 linguri sirop în înghețată într-un castron mare și împărțiți amestecul între forme, lăsând 1/ 2cm spațiu în partea de sus.
-
Pasul 4
Se pune lingura peste un strat de firimituri de biscuiți cu unt și se netezește cu partea din spate a unei linguri pentru a o împacheta.
-
Pasul 5
Se acoperă cu mai mult film de aglomerare și se congelează până se solidifică (aproximativ 3 ore). Pentru a servi, întoarceți bombele din matrițe și acoperiți cu câteva bucăți de ghimbir cristalizat și cu un pic de sirop de ghimbir, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 399
- Gras 21.4g
- Saturează 13g
- Carbohidrați 46g
- Zaharuri 36,8g
- Fibră 0,8g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,6g