Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de desert cu înghețată de ghimbir

Bombe de înghețată cu ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Aceste puds de înghețată netedă sunt acoperite cu ghimbir cristalizat de sezon. Festive și dulci, sunt o modalitate rapidă și ușoară de a vă ridica jocul de budincă


Încercați aceste bombe de înghețată cu ghimbir, apoi verificați-le profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.

Ingrediente

  • inghetata de vanilie 1 litru
  • ulei vegetal pentru matrițe
  • biscuiți cu nuci de ghimbir 175g
  • unt 75g, topit
  • tulpina ghimbir 3, ras fin, plus sirop din borcan
  • ghimbir cristalizat a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți înghețata din congelator timp de 10 minute pentru a se înmuia. Uleiați ușor 8 x 150 ml de forme de budincă congelabile și tapetați cu câteva foi de folie de film, netezindu-l astfel încât să nu încrețească bombele prea mult atunci când le scoateți.

  • Pasul 2

    Se amestecă biscuiții în pesmet într-un robot de bucătărie, se adaugă untul topit și se amestecă din nou.

  • Pasul 3

    Îndoiți tulpina ghimbir și 2 linguri sirop în înghețată într-un castron mare și împărțiți amestecul între forme, lăsând 1/ 2cm spațiu în partea de sus.

  • Pasul 4

    Se pune lingura peste un strat de firimituri de biscuiți cu unt și se netezește cu partea din spate a unei linguri pentru a o împacheta.

  • Pasul 5

    Se acoperă cu mai mult film de aglomerare și se congelează până se solidifică (aproximativ 3 ore). Pentru a servi, întoarceți bombele din matrițe și acoperiți cu câteva bucăți de ghimbir cristalizat și cu un pic de sirop de ghimbir, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 399
  • Gras 21.4g
  • Saturează 13g
  • Carbohidrați 46g
  • Zaharuri 36,8g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,6g
.
#Bombe #înghețată #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *