Skip to content

Tipul bucătăriei:

Brânză Cauli cu pesmet crocant de salvie

Brânză Cauli cu pesmet crocant de salvie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

O mâncare confortabilă britanică favorită. Sosul cremos de brânză și conopidă, acoperit cu firimituri crocante de salvie este încălzit, sățios și un fel de mâncare pe care întreaga familie va adora


Ingrediente

  • conopidă 1 mare, rupt în buchete
  • unt 50 g
  • făină simplă 3 linguri
  • lapte semi-degresat 400 ml
  • mustar granulat 1 lingura buna
  • cheddar puternic sau gruyère 100 g
  • salvie 10 frunze, tocate grosier
  • pâine albă 3 felii, tăiate în bucăți
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 2 linguri de ras
  • salată verde a servi
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți conopida în apă clocotită cu sare până când se înmoaie, apoi lăsați să se scurgă foarte bine în timp ce faceți sosul.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și gătiți câteva minute, amestecând tot timpul. Adăugați treptat laptele, amestecând până obțineți un sos omogen. Se fierbe câteva minute, apoi se amestecă muștarul și brânza.

  • Pasul 3

    Se amestecă pâinea și salvia pentru a face pesmet și se amestecă parmezanul.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Amestecați conopida cu sosul și turnați-o în feluri individuale (sau într-o tavă mare de copt). Se presară peste firimituri și se coace 20-25 de minute până când clocotește. Se servește cu salată și pâine crustă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 409
  • Gras 23.9g
  • Carbohidrați 27.7g
  • Fibră 5.2g
  • Proteină 21.1g
  • Sare 1.5g
#Brânză #Cauli #pesmet #crocant #salvie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *