Tipul bucătăriei:
Brânză de macaroane ușor
- serveste 3
- Uşor
Mâncare confortabilă la cel mai bun mod. Mac ‘n’ branza este întotdeauna un câștigător, iar acesta, cu șuncă tocată și un blat crocant este în fruntea listei noastre
Încercați această rețetă clasică de mac cu brânză sau verificați aici răsucirile noastre interesante de mac și brânză.
Cum să obțineți toppingul crocant perfect pentru mac cu brânză
Credem că brânza perfectă este o bază moale și picante, cu un blat minunat auriu. Există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta preparatul să obțineți crusta crocantă finală. Împrăștierea pesmetului uscat pe deasupra înseamnă că vor avea nevoie doar de puțină gătire suplimentară pentru a deveni aurii și crocanți. Dacă nu aveți pesmet uscat, puteți pur și simplu să spălați niște pâine veche de o zi într-un robot de bucătărie, apoi să le întindeți pe o tavă și să le uscați într-un cuptor mediu. Pâinea cu un pesmet mai uscat precum aluatul sau ciabatta este foarte bună pentru asta.
De asemenea, puteți aroma pesmetul înainte de împrăștiere. Încercați să le amestecați cu ierburi uscate tocate, cum ar fi rozmarin sau cimbru, parmezan ras fin, fulgi de ardei iute uscat sau usturoi tocat mărunt.
Ce tip de brânză folosești la mac și brânză?
Frumusețea brânzei mac ‘n’ este că puteți adăuga aproape orice brânză doriți la sosul de bază. Cele mai frecvente brânzeturi utilizate sunt cheddar, gruyère și parmezan, dar brânza albastră, mozzarella și brânza afumată funcționează bine.
Cheddar este o brânză de bază bună, deoarece are o aromă rotunjită și se topește bine într-un sos alb; gruyère adaugă nuci și complexitate; parmezanul este tare, așa că puțin merge mult – este, de asemenea, grozav să stropiți deasupra, deoarece va adăuga un plus de crocant deasupra.
Brânzeturile albastre precum Roquefort sau stilton și brânzeturile afumate sunt ambele foarte puternic aromate și pot fi destul de copleșitoare, așa că țineți cont de acest lucru dacă folosiți. Mozzarella dă un finisaj încântător de „stringy” unui mac ‘n’ brânză, dar nu are prea multă aromă singură, așa că va trebui să adăugați și cheddar sau parmezan.
Rețetă de Mac și brânză
Ingrediente
- macaroane 175 g
- unt 1½ linguriță
- făină 1½ linguriță
- lapte 250 ml
- cheddar 100g, ras
- parmezan 100g, ras
- șuncă afumată Pachet de 90 g, (gata mărunțit)
- pesmet uscat 2-3 linguri
- boia afumată
- salata verde sau legume verzi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți macaroanele, dar lăsați-le al dente, apoi scurgeți-le. Între timp, se topește untul și se amestecă făina, se fierbe timp de 1 minut și apoi se amestecă treptat laptele.
-
Pasul 2
Barbotiți sosul, amestecând-l câteva minute pentru a găti aroma crudă a făinii. Se condimentează bine și se amestecă atât brânzeturile, cât și șunca. Adaugati macaroanele si apoi varsati lotul intr-un vas rezistent la cuptor, presarati pesmet si pudrati cu un praf bun de boia. Blatul la grătar pentru aproximativ 2 minute, sau până când devine auriu și crocant.
-
Pasul 3
Serviți fie cu o salată verde crocantă, fie cu legume verzi ușor aburite.
Informatii nutritionale
- Kcals 953
- Gras 47,9g
- Carbohidrați 75.3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 54,9g
- Sare 3.3g