Tipul bucătăriei:
Budincă neagră cu piure Bramley zdrobit
- serveste 2
- Puțin efort
Ne place budinca neagră, mai ales în această rețetă în care se asortează cu un piure ușor și pufos de mere și cartofi. O bucată de muștar este o notă finală potrivită. Rapid de pregătit, este o nouă modalitate de a servi un clasic britanic pentru un răsfăț de la mijlocul săptămânii sau de weekend.
Ingrediente
- cartofi făinoase 200 g, decojite și tăiate în bucăți
- ceapă 1 mic, tocat
- lapte 150 ml
- ulei de masline
- măr Bramley 1 mare, decojit și tăiat în bucăți
- budincă neagră 200 g, feliate
- mustar englezesc a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneti cartofii, ceapa si laptele intr-o tigaie mica, condimentati si adaugati un strop de ulei de masline. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 15 minute, apoi se adaugă mărul și se mai fierbe încă 5 minute până când totul este fraged. Scurgeți și rezervați lichidul apoi zdrobiți totul cu o furculiță, adăugând puțin lichid de gătit pentru a-l umezi.
-
Pasul 2
Încinge o tigaie la foc mediu și prăjește budinca neagră până când este bine colorată și crocantă la exterior. Serviți cu piure de mere și muștar.
Informatii nutritionale
- Kcals 549
- Gras 34.7g
- Carbohidrați 47,7g
- Fibră 3.5g
- Proteină 14.4g
- Sare 2.22g