Skip to content

Tipul bucătăriei:

12303

Burrata cu fasole verde (burrata e fagiolini)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 partajare
  • Puțin efort

Această rețetă de burrata cu fasole verde (burrata e fagiolini) este un aperitiv fantastic sau un fel de mâncare. Folosiți mozzarella proaspătă dacă nu puteți obține burrata. Servește asta cu felii groase de pâine cu aluat. Rețeta a fost preluată de la Sharing Puglia: Simple, Delicious Food From Italy’s Undiscovered Coast (25 GBP, Hardie Grant).


Ingrediente

  • Fasole verde 200 g
  • smochine 6 coapte
  • busuioc ½ buchet, tocat
  • ulei de măsline extra virgin
  • suc de lămâie 1 lingura
  • burrata 2-3 medii

Metodă

  • Pasul 1

    Deasupra si coada fasolea si se caleste in apa clocotita timp de 3 minute, apoi se scurge si se improspateaza in apa rece si se scurge bine. Pune-le pe o farfurie mare, lasand putin loc pentru burrata in mijloc

  • Pasul 2

    Tăiați smochinele în jumătate și puneți-le în jurul fasolei verzi. Pentru a face dressingul, puneți busuioc, 5 linguri ulei de măsline extravirgin, zeamă de lămâie și condimente într-un castron mic sau borcan și agitați sau amestecați pentru a se amesteca. Chiar înainte de servire, puneți burrata în mijlocul salatei de fasole și presărați generos dressing-ul peste salată, inclusiv burrata. Stropiți cu puțin ulei de măsline și puțin piper.

#Burrata #fasole #verde #burrata #fagiolini
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *