Tipul bucătăriei:
Burrata cu fasole verde (burrata e fagiolini)
- servește 6 partajare
- Puțin efort
Această rețetă de burrata cu fasole verde (burrata e fagiolini) este un aperitiv fantastic sau un fel de mâncare. Folosiți mozzarella proaspătă dacă nu puteți obține burrata. Servește asta cu felii groase de pâine cu aluat. Rețeta a fost preluată de la Sharing Puglia: Simple, Delicious Food From Italy’s Undiscovered Coast (25 GBP, Hardie Grant).
Ingrediente
- Fasole verde 200 g
- smochine 6 coapte
- busuioc ½ buchet, tocat
- ulei de măsline extra virgin
- suc de lămâie 1 lingura
- burrata 2-3 medii
Metodă
-
Pasul 1
Deasupra si coada fasolea si se caleste in apa clocotita timp de 3 minute, apoi se scurge si se improspateaza in apa rece si se scurge bine. Pune-le pe o farfurie mare, lasand putin loc pentru burrata in mijloc
-
Pasul 2
Tăiați smochinele în jumătate și puneți-le în jurul fasolei verzi. Pentru a face dressingul, puneți busuioc, 5 linguri ulei de măsline extravirgin, zeamă de lămâie și condimente într-un castron mic sau borcan și agitați sau amestecați pentru a se amesteca. Chiar înainte de servire, puneți burrata în mijlocul salatei de fasole și presărați generos dressing-ul peste salată, inclusiv burrata. Stropiți cu puțin ulei de măsline și puțin piper.