Skip to content

Tipul bucătăriei:

Burritos de friptură

Burritos de friptură

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Fusta de fustă, fasole neagră, jalapeños murați, feta, avocado și puțin piper cayenne face o umplutură fantastică de burrito


Această rețetă de burritos de friptură este adaptată de la Leon Happy Fast Food de Rebecca Seal, Jack Burke și John Vincent (16,99 GBP, Conran Octopus). Faceți-le pentru o masă ușoară de familie, apoi verificați și burritos-urile noastre de pui și burritos vegetarieni.

Ingrediente

  • orez cu bob lung sau basmati 40g
  • chimen măcinat Sp linguriță
  • oregano uscat Sp linguriță
  • piper roșu Sp linguriță
  • usturoi ½ un cuișor, zdrobit
  • lămâie verde ½, suc
  • friptură fustă 200g, tăiat cu grăsime
  • ulei pentru prajit

BURRITOS

  • împachetări sau pâini plate 2 mari, încălzite
  • fasole neagră gătită 100g, încălzit
  • feta 30g, sfărâmat
  • avocado 1 mic, piure (opțional)
  • ceapa de primăvară ½, feliat
  • jalapeños murat câteva felii
  • roșii cherry 4, tocat mărunt
  • coriandru o mână de frunze
  • Tabasco după gust

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți orezul într-o tigaie mică cu apă clocotită sărată și gătiți urmând instrucțiunile pachetului până se înmoaie. Scurgeți, apoi păstrați cald.

  • Pasul 2

    Între timp, amestecați chimenul, oregano, cayenne, usturoiul, sucul de lămâie și puțină sare și piper într-un castron mic.

  • Pasul 3

    Condimentează friptura peste tot. Se toarnă puțin ulei într-o tigaie așezată la foc mare. Odată ce este foarte fierbinte, gătiți friptura timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc, dar încă puțin rară. Scoateți din tigaie și puneți într-un castron. Se toarnă peste amestecul de suc de lămâie și se lasă să se odihnească.

  • Pasul 4

    Când sunteți gata să asamblați burritos, tăiați friptura în benzi groase de 1 ½cm. Aranjați orezul în linii pe fiecare folie, lăsând spațiu în partea de jos pentru a se plia și a închide umpluturile mai târziu. Împărțiți fasolea neagră, feta, fripturi de friptură și avocado, dacă folosiți, între împachetări. Aranjați deasupra toate umpluturile rămase și frunzele de coriandru. Îndepărtați totul cu generozitate cu sos fierbinte, apoi înfășurați strâns fiecare burrito, ridicând învelișul din partea de jos înainte de a rula din lateral, astfel încât umplutura să nu cadă sau să picure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 462
  • Gras 14.2g
  • Saturează 5.3g
  • Carbohidrați 45.4g
  • Zaharuri 3.3g
  • Fibră 6.3g
  • Proteină 35g
  • Sare 1.5g
.
#Burritos #friptură
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *