Tipul bucătăriei:
Calamari din plante și ardei iute
- servește 4 ca starter
- Uşor
Înviorați inele crocante, aurii de calmar, cu coriandru, arahide și ardei iute pentru un starter ușor de fructe de mare
Ingrediente
- lapte 50 ml
- făină simplă 50g
- faina de porumb 50g
- ulei vegetal pentru prăjit adânc
- calmar 400g, curățate și tăiate felii în inele de 1cm
- fulgi de sare de mare
- ardei iute roșu 2, însămânțat și tăiat subțire sub un unghi
- ceapa verde 3, feliată fin sub un unghi
- arahide o mână, tocată mărunt
- coriandru 1⁄2 o grămadă mică, tocată mărunt
- tei 2, încastrat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți laptele într-un castron puțin adânc și făinurile împreună într-un altul cu mult condiment. Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 cu ulei vegetal și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde.
-
Pasul 2
În loturi, încingeți calmarul în lapte, scuturând excesul de lichid înainte de a pătrunde în făina condimentată și aruncați bine până se acoperă complet. Din nou în loturi, coborâți cu grijă calmarul în ulei și gătiți timp de 1-2 minute sau până când este cu adevărat crocant și auriu. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se condimentează cu fulgi de sare de mare.
-
Pasul 3
Puneți calmarul într-un castron și amestecați prin ardei iute, ceapă de primăvară, arahide și coriandru și serviți cu pene de var pentru stoarcere.
Informatii nutritionale
- Kcals 307
- Gras 15.3g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 22.7g
- Zaharuri 1.8g
- Fibră 0,8g
- Proteină 19.2g
- Sare 0,3g