Tipul bucătăriei:

Rețetă Calamari pentru inele de calamar

Calamari din plante și ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Înviorați inele crocante, aurii de calmar, cu coriandru, arahide și ardei iute pentru un starter ușor de fructe de mare


Ingrediente

  • lapte 50 ml
  • făină simplă 50g
  • faina de porumb 50g
  • ulei vegetal pentru prăjit adânc
  • calmar 400g, curățate și tăiate felii în inele de 1cm
  • fulgi de sare de mare
  • ardei iute roșu 2, însămânțat și tăiat subțire sub un unghi
  • ceapa verde 3, feliată fin sub un unghi
  • arahide o mână, tocată mărunt
  • coriandru 1⁄2 o grămadă mică, tocată mărunt
  • tei 2, încastrat

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți laptele într-un castron puțin adânc și făinurile împreună într-un altul cu mult condiment. Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 cu ulei vegetal și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde.

  • Pasul 2

    În loturi, încingeți calmarul în lapte, scuturând excesul de lichid înainte de a pătrunde în făina condimentată și aruncați bine până se acoperă complet. Din nou în loturi, coborâți cu grijă calmarul în ulei și gătiți timp de 1-2 minute sau până când este cu adevărat crocant și auriu. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se condimentează cu fulgi de sare de mare.

  • Pasul 3

    Puneți calmarul într-un castron și amestecați prin ardei iute, ceapă de primăvară, arahide și coriandru și serviți cu pene de var pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 307
  • Gras 15.3g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 22.7g
  • Zaharuri 1.8g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 19.2g
  • Sare 0,3g
.
#Calamari #din #plante #și #ardei #iute
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast