Skip to content

Tipul bucătăriei:

Două boluri gri umplute cu spaghete, praz prăjit și bucăți de pancetta prăjită, acoperite cu brânză albă rasă

Carbonara de praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Ceapa de praz adaugă o bogăție carbonarei clasice. Congelați orice albușuri rămase într-un recipient mic sigilat – se decongelează rapid și sunt la îndemână pentru a face o pavlova sau o cremă de unt cu bezea elvețiană


Preparați această carbonara cremoasă de praz, apoi verificați clasicele noastre spaghete carbonara, carbonara vegetariană și penne carbonara plus alte rețete rapide de paste.

Ingrediente

  • pancetta sau guanciale cuburi 77 g
  • unt nesarat un buton
  • praz 2, spălate, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțiri
  • spaghete 200 g
  • galbenusuri de ou 3
  • parmezan 75 g
  • boabe de piper negru macinat pentru a face 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți pancetta într-o tigaie antiaderentă rece, la foc mediu-mare, timp de 5-10 minute sau până când grăsimea s-a făcut și panceta este crocantă. Scoateți pe o farfurie folosind o lingură cu fantă.

  • Pasul 2

    Adaugati untul si prazul in tigaia cu un praf de sare, apoi reduceti focul la mediu-mic si gatiti usor timp de 15-20 de minute sau pana cand prazul este foarte fraged. Se amestecă pancetta înapoi în tigaie. Între timp, gătiți spaghetele într-o cratiță mare cu apă clocotită ușor sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

  • Pasul 3

    Bateți gălbenușurile, parmezanul și piperul negru. Când pastele sunt aproape gata, puneți 2 linguri de apă de gătit pastele în amestecul de ouă și bateți din nou.

  • Pasul 4

    Folosiți o pereche de clești pentru a transfera spaghetele direct din apă în tigaia cu praz, apoi reduceți căldura la foarte scăzut. Răzuiți imediat amestecul de ouă și folosiți cleștele pentru a amesteca ușor totul împreună. Adăugați încă un strop de apă de gătit pastele, dacă este necesar pentru a se slăbi. Continuați să amestecați timp de 3-4 minute – sosul trebuie să se îngroașe și să se lipească de spaghete, ceea ce înseamnă că gălbenușurile sunt fierte. Împărțiți carbonara în două boluri și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 806
  • Gras 34.5g
  • Saturate 14.7g
  • Carbohidrați 79,5g
  • Zaharuri 6.3g
  • Fibră 9.6g
  • Proteină 39.6g
  • Sare 1.8g
#Carbonara #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *