Tipul bucătăriei:
Carbonara de praz
- serveste 2
- Uşor
Ceapa de praz adaugă o bogăție carbonarei clasice. Congelați orice albușuri rămase într-un recipient mic sigilat – se decongelează rapid și sunt la îndemână pentru a face o pavlova sau o cremă de unt cu bezea elvețiană
Preparați această carbonara cremoasă de praz, apoi verificați clasicele noastre spaghete carbonara, carbonara vegetariană și penne carbonara plus alte rețete rapide de paste.
Ingrediente
- pancetta sau guanciale cuburi 77 g
- unt nesarat un buton
- praz 2, spălate, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțiri
- spaghete 200 g
- galbenusuri de ou 3
- parmezan 75 g
- boabe de piper negru macinat pentru a face 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți pancetta într-o tigaie antiaderentă rece, la foc mediu-mare, timp de 5-10 minute sau până când grăsimea s-a făcut și panceta este crocantă. Scoateți pe o farfurie folosind o lingură cu fantă.
-
Pasul 2
Adaugati untul si prazul in tigaia cu un praf de sare, apoi reduceti focul la mediu-mic si gatiti usor timp de 15-20 de minute sau pana cand prazul este foarte fraged. Se amestecă pancetta înapoi în tigaie. Între timp, gătiți spaghetele într-o cratiță mare cu apă clocotită ușor sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
-
Pasul 3
Bateți gălbenușurile, parmezanul și piperul negru. Când pastele sunt aproape gata, puneți 2 linguri de apă de gătit pastele în amestecul de ouă și bateți din nou.
-
Pasul 4
Folosiți o pereche de clești pentru a transfera spaghetele direct din apă în tigaia cu praz, apoi reduceți căldura la foarte scăzut. Răzuiți imediat amestecul de ouă și folosiți cleștele pentru a amesteca ușor totul împreună. Adăugați încă un strop de apă de gătit pastele, dacă este necesar pentru a se slăbi. Continuați să amestecați timp de 3-4 minute – sosul trebuie să se îngroașe și să se lipească de spaghete, ceea ce înseamnă că gălbenușurile sunt fierte. Împărțiți carbonara în două boluri și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 806
- Gras 34.5g
- Saturate 14.7g
- Carbohidrați 79,5g
- Zaharuri 6.3g
- Fibră 9.6g
- Proteină 39.6g
- Sare 1.8g