Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui în sos de tarhon cu mazăre

Carne de pui prajita cu mazare si tarhon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Acest fel de mâncare bogat și piperat de pui arată impresionant, dar este rapid și ușor de făcut, servit într-un vin alb cremos și sos de muștar pentru o aromă abundentă


Încercați acest pui prăjit cu mazăre și tarhon, apoi verificați mai multe rețete de piept de pui.

Ingrediente

  • Cartofi Charlotte 200g
  • ulei de masline
  • piept de pui 2, piele pe
  • șalote 2, feliate
  • vin alb un strop bun
  • crema dubla 100 ml
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • supă de pui 100 ml
  • Mazăre congelată 150g, decongelat
  • tarhon o grămadă, frunze culese

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Fierbeți cartofii până se înmoaie, apoi scurgeți și tăiați gros.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugați piepturile de pui cu pielea în jos și gătiți timp de 4-5 minute până când pielea devine crocantă și aurie.

  • Pasul 3

    Răsturnați și gătiți pe cealaltă parte pentru încă 5 minute și apoi puneți pe o tavă de copt în cuptor timp de 5 minute până când este gătită.

  • Pasul 4

    Adăugați șalotii în tigaia de pui și gătiți până se înmoaie. Includeți vinul și gătiți până se evaporă aproape, apoi amestecați smântâna, muștarul și puiul de pui.

  • Pasul 5

    Când sosul face bule, amestecați cartofii și mazărea și condimentați. Fierbeți timp de 3-4 minute până când fierbinte, apoi amestecați tarhonul. Se pune linguri în boluri puțin adânci și se acoperă cu puiul, tăiat felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 622
  • Gras 37.4g
  • Saturează 18.2g
  • Carbohidrați 27.1g
  • Zaharuri 8.3g
  • Fibră 6.7g
  • Proteină 38.3g
  • Sare 0,6g
.
#Carne #pui #prajita #mazare #tarhon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *