Tipul bucătăriei:
Carne de pui prajita cu mazare si tarhon
- servește 2
- Uşor
Acest fel de mâncare bogat și piperat de pui arată impresionant, dar este rapid și ușor de făcut, servit într-un vin alb cremos și sos de muștar pentru o aromă abundentă
Încercați acest pui prăjit cu mazăre și tarhon, apoi verificați mai multe rețete de piept de pui.
Ingrediente
- Cartofi Charlotte 200g
- ulei de masline
- piept de pui 2, piele pe
- șalote 2, feliate
- vin alb un strop bun
- crema dubla 100 ml
- mustar Dijon 1 linguriță
- supă de pui 100 ml
- Mazăre congelată 150g, decongelat
- tarhon o grămadă, frunze culese
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Fierbeți cartofii până se înmoaie, apoi scurgeți și tăiați gros.
-
Pasul 2
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugați piepturile de pui cu pielea în jos și gătiți timp de 4-5 minute până când pielea devine crocantă și aurie.
-
Pasul 3
Răsturnați și gătiți pe cealaltă parte pentru încă 5 minute și apoi puneți pe o tavă de copt în cuptor timp de 5 minute până când este gătită.
-
Pasul 4
Adăugați șalotii în tigaia de pui și gătiți până se înmoaie. Includeți vinul și gătiți până se evaporă aproape, apoi amestecați smântâna, muștarul și puiul de pui.
-
Pasul 5
Când sosul face bule, amestecați cartofii și mazărea și condimentați. Fierbeți timp de 3-4 minute până când fierbinte, apoi amestecați tarhonul. Se pune linguri în boluri puțin adânci și se acoperă cu puiul, tăiat felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 622
- Gras 37.4g
- Saturează 18.2g
- Carbohidrați 27.1g
- Zaharuri 8.3g
- Fibră 6.7g
- Proteină 38.3g
- Sare 0,6g