Tipul bucătăriei:
Carne de pui sriracha cu prune murate
- servește 2
- Uşor
Sezonul de grătar s-ar putea să se termine, dar asta nu te împiedică să recreezi gustul la grătar al cărbunilor din bucătăria ta cu acest pui sriracha ars
Ingrediente
- coapse de pui fără piele și dezosate 4
- sos de ardei iute sriracha 2 linguri
- draga draga 1 lingură
- ulei de floarea soarelui 2 lingurițe
SLAW
- prună 1 mediu-copt, înjumătățit, pietruit și tăiat subțire
- ceapa rosie ½ mici, tocate mărunt
- otet de orez 1 lingură
- lămâie verde 1, suc
- draga draga 1 linguriță
- ulei de susan 1 linguriță
- hoisin sau sos de prune 2 lingurițe
- varza alba 100g, mărunțit fin
- sfeclă brută 1 mic, decojit și tăiat în bețișoare
- castravete 10cm lungime, înjumătățit și tăiat subțire
- caju 2 linguri, prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Puneți coapsele între 2 foi de folie de film și folosiți un sucitor pentru a se aplatiza la o grosime uniformă. Bateți sriracha, mierea și uleiul, apoi adăugați pulpele de pui și aruncați. Se lasă la marinat 15 minute sau mai mult la frigider, dacă puteți.
-
Pasul 2
Pentru a face salata, amesteca feliile de prune, ceapa, oțetul, sucul de lime, mierea, uleiul de susan și sosul de hoisină sau prune. Condimentează, apoi lasă să stea în timp ce puiul se marinează. Amestecați varza, sfecla roșie, castraveții și caju împreună într-un alt castron.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie la foc mediu, apoi adăugați pulpele de pui și prăjiți-le timp de 10 minute pe fiecare parte, până când sunt carbonizate și fragede.
-
Pasul 4
Îndoiți prunele murate și îmbrăcați-le peste restul legumelor și amestecați bine. Serviți salata alături de pui cu puțină sriracha suplimentară, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 416
- Gras 20g
- Saturează 4.2g
- Carbohidrați 28.4g
- Zaharuri 24.4g
- Fibră 4.3g
- Proteină 28.2g
- Sare 1.2g