Tipul bucătăriei:
Castraveți cu sos XO de înșelătorie
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Salvați-vă salata de castraveți cu această rețetă simplă aruncată în sosul nostru picant de fructe de mare. Faceți această garnitură ușoară pentru următoarea cină cu prietenii
TENDINȚA ALIMENTARĂ: SOS XO
Originar din Hong Kong, XO este un sos picant de fructe de mare care face ca totul să aibă un gust mai bun. Fapt. Poate fi servit pe laterală sau poate fi folosit într-o rețetă și are în mod tradițional crustacee uscate (de obicei creveți și / sau scoici), șuncă uscată la aer și o mulțime de ardei iute. Nu îl veți găsi încă disponibil pe scară largă în supermarketuri, deși cumpărătorii pricepuți ar fi putut să-l vadă la băcănia lor locală chineză. Însă, bucătarii din Marea Britanie s-au trezit cu superputerile sale umami în acest an și oferă o mulțime de inspirație pentru modul de utilizare. Poate fi amestecat prin orez, legat prin tăiței, aruncat în cartofi prăjiți sau sufocat peste carne, pește și legume.
Chef James Cochran servește stavrid prins cu XO, castraveți și alune la noul său restaurant 1251 din Islington (citiți recenzia noastră despre restaurantul 1251 aici). Chantelle Nicholson, măslin Candidat la premiile Chef, face vinete XO cu susan, varză kalibos și furikake (un condiment japonez) la Tredwells în Seven Dials. Și 2017 Bucatar sef sfertul de finalist Alex Parker și-a infuzat XO-ul într-un bulion pentru gnocchi de soia întunecată, scoici, scoici și cocole murate, pentru clubul său de cină Winchester, Club Epicure.
Mai jos este versiunea de înșelătorie transformată într-o garnitură, cu ingrediente pe care le puteți găsi în supermarketul local. Este excelent servit cu macrou la grătar, burta de porc prăjită (dacă este glazurată cu soia, cu atât mai bine) și aripi de pui crocante.
Ingrediente
- castraveți 2
- fulgi de sare de mare 1 linguriță
- ulei vegetal 2 linguri
- prosciutto 3 felii, mărunțite
- șalotă 1, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
- fulgi de chilli uscat 2 lingurițe
- pasta de creveti ½ linguriță
- sos de soia ½ lingură
- zahăr brun moale ½ lingură
- otet de orez ½ lingură
Metodă
-
Pasul 1
Puneți toți castraveții pe o tocătoare și loviți cu un sucitor, astfel încât să înceapă să se despartă. Tăiați fiecare castravete pe lungime în sferturi lungi, apoi în bucăți groase. Puneți într-o strecurătoare peste un castron și presărați sarea.
-
Pasul 2
Puneți uleiul vegetal într-o tigaie mică cu prosciutto și șalotă și gătiți ușor timp de 10 minute până când este crocant.
-
Pasul 3
Adăugați usturoiul, ghimbirul, fulgii de chilli și pasta de creveți și gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați soia și zahărul și fierbeți ușor timp de 10 minute. Se răcește, apoi se amestecă oțetul de orez.
-
Pasul 4
Clătiți castraveții sub apă curentă rece, scurgeți-le foarte bine, uscați-le cu hârtie de bucătărie, apoi trageți-le într-un castron sau recipient cu sosul XO. Acoperiți și răciți cel puțin 1 oră, apoi serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 115
- Gras 7.9g
- Saturează 0,8g
- Carbohidrați 5.6g
- Zaharuri 5.2g
- Fibră 2.1g
- Proteină 4.4g
- Sare 2.1g