Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Chiftelute Afumate De Miel Cu Sos Harissa

Chiftele de miel afumate cu sos harissa dulce-acrișor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Condimentează chiftele de miel gata preparate cu melasă de rodie și harissa pentru un festin mediteranean


Faceți aceste chifteluțe de miel afumate pentru o cină reconfortantă în familie. Consultați și mai multe rețete delicioase de chifteluțe, cum ar fi chiftele noastre marocane, chifteluțe sănătoase și chiftele vegetariene.

Ingrediente

  • chiftele de miel gata făcute 48
  • ulei de masline
  • boia dulce afumată 3 lingurite
  • sos de paste cu roșii și ardei roșu sau usturoi 2 borcane de 350 g
  • sultane sau stafide 150 g
  • Miere 2 linguri
  • pasta de harissa 2 linguri
  • melasa de rodie 3 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate o mână (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune chifteluțele într-un singur strat într-o tavă de prăjire perfectă. Stropiți peste 1 lingură de ulei, stropiți boia de ardei cu niște piper negru proaspăt măcinat și amestecați totul. Se prăjește la cuptor timp de 15 minute până se rumenește. Îndepărtați uleiul (va fi solid când se va răci, așa că adunați-l într-o cană pentru a-l arunca la coș).

  • Pasul 2

    Scoateți chiftelele din cuptor. Amestecați sosul de roșii, sultanele sau stafidele, mierea, harissa și melasa de rodie, apoi amestecați în chiftele cu 100 ml de apă (folosește această apă pentru a înghiți borcanele cu sos). Coaceți încă 10 minute până când chiftelele sunt acoperite în sos și se reduc și clocotesc.

  • Pasul 3

    Transferați chiftelele sacente într-un vas de servire, împrăștiați-le cu puțin pătrunjel tocat gros, dacă folosiți, și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 486
  • Gras 24.8g
  • Saturate 10g
  • Carbohidrați 33.1g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 32.2g
  • Sare 2.3g
#Chiftele #miel #afumate #sos #harissa #dulceacrișor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *