Tipul bucătăriei:
Chipotle pui și pâine plate cu avocado
- servește 4 persoane
- Uşor
Gata în 30 de minute, aceste pâini plate delicioase dulci și afumate sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine - perfecte pentru un prânz din mers sau o cină rapidă și ușoară
Ingrediente
- pastă chipotle
- semințe de chimen 2 lingurițe
- lămâie 1/2, suc
- ulei de masline
- piept de pui fără piele 4
- cepe roșii 2, 1 1/2 tăiate în pene subțiri, 1/2 tocate mărunt
- pâine plată 4, mic
- iaurt fără grăsimi 4 linguri
- avocado 1, curățat și lapidat
- roșie 1, însămânțată și tocată mărunt
- coriandru o mana de frunze, 1/2 tocat
- lămâie verde 1, 1/2 cu suc, 1/2 cu pene
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Amestecați 2 linguri de pastă de chipotle, semințele de chimen, suc de lămâie și 2 lingurițe de ulei și turnați peste pieptul de pui și pene de ceapă roșie într-un castron. Trageți pe o tavă de copt superficială și prăjiți-o timp de 15 minute sau până când puiul este gătit, totuși și ceapa este moale. Lasă să se odihnească.
-
Pasul 2
Presărați puțină apă peste pâinile plate și înfășurați-le pe toate împreună în folie. Se încălzește în cuptor timp de 5-10 minute până se înmoaie și se încălzește. Feliați puiul. Se amestecă iaurtul cu 2 lingurițe de pastă de chipotle.
-
Pasul 3
Puneți avocado într-un castron cu o furculiță, apoi amestecați roșia, coriandrul tocat și sucul de lămâie. Condimentează bine. Împărțiți avocado între pâinea plată încălzită, apoi adăugați feliile de pui feliate și ceapa roșie. Adăugați o lingură de iaurt, câteva frunze de coriandru și pene de tei pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 457
- Gras 9.3g
- Saturează 1.8g
- Carbohidrați 49.7g
- Zaharuri 10.4g
- Fibră 4.8g
- Proteină 41.3g
- Sare 1.2g