Tipul bucătăriei:
Cicoare fierta cu bacon, cidru si usturoi
- serveste 4
- Uşor
Această cicoare înăbușită în cidru cu fâșii de slănină aurie și usturoi ar fi bine servită cu pui fript și piure. Cicoarea capătă toate aromele slăninii afumate și cidrului în timpul gătirii
Ingrediente
- unt
- slănină afumată 8 erupții cutanate, tocate
- usturoi 1 cuișor gras, feliat subțire
- cicoare 4 capete, înjumătățite pe lungime
- cidru 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Topiți un nod de unt într-o tigaie mare cu capac și gătiți baconul până când începe să devină auriu la margini. Adăugați usturoiul și gătiți scurt, apoi scoateți totul.
-
Pasul 2
Adăugați cicoarea în tigaie cu partea tăiată în jos (cu puțin mai mult unt dacă este necesar) și gătiți până capătă o culoare caramelizată foarte bună. Se rastoarna cicoarea, se adauga inapoi baconul si usturoiul cu cidrul si se aduce la fierbere. Se pune capacul și se fierbe timp de 12-15 minute sau până când se înmoaie.
#Cicoare #fierta #bacon #cidru #usturoi