Tipul bucătăriei:
Cicoare prăjită
- serveste 4
- Uşor
Uneori, cele mai simple garnituri de legume sunt cele mai bune. Cicoarea are o aromă amară subtilă, care este caramelizată cu zahăr brun și oțet în această rețetă rapidă și ușoară. Serviți cu o cină friptă de familie sau cu o friptură la grătar.
Ingrediente
- cicoare 6 capete medii
- unt 50 g
- sherry sau oțet de vin roșu o stropire
- zahăr brun deschis 1 lingura
- pătrunjel a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Îndepărtați orice frunze maronii sau deteriorate din cicoare, dar nu tăiați rădăcina prea tare, deoarece acesta este ceea ce va ține cicoarea împreună în timp ce se gătește.
-
Pasul 2
Tăiați fiecare cap în jumătate pe lungime și apoi fiecare jumătate în 3 bucăți lungi. Puneți pe o tavă de cuptor antiaderentă. Nu le împachetați prea strâns sau în strat dublu – au nevoie de spațiu când gătesc. Ungeți generos fiecare bucată cu unt și stropiți cu oțet de sherry și zahăr brun. Sezon.
-
Pasul 3
Se prăjește timp de 15 minute până când cicoarea începe să se înmoaie și să se rumenească pe margini. Întoarceți bucățile și gătiți la cuptor pentru încă 10 minute sau până când cicoarea se topește fragedă și dulce.
-
Pasul 4
Se presara patrunjel tocat si se serveste cald cu rata, friptura de vita sau linca.
Informatii nutritionale
- Kcals 134
- Carbohidrați 8.1g
- Proteină 0,8g
- Gras 11.2g
- Sare 0,2g
- Saturate 6.5g
- Fibră 1.3g