Tipul bucătăriei:
Ciocolată fierbinte
- servește 6-8
- Uşor
Folosiți-vă stânga peste vinul roșu pentru a vă ciocolata fierbinte în sezonul festiv. Această ciocolată fierbinte rapidă și ușoară este calea perfectă de încălzire în lunile de iarnă
Ingrediente
- vin roșu 300ml
- bat de scortisoara 1
- anason stelat 2
- cuișoare 4
- boabe de ienibahar 6
- zahăr Demerara 2 linguri
- tot laptele 500 ml
- chipsuri de ciocolata neagra sau ciocolata neagra 150g
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă vinul roșu într-o tigaie și se adaugă bățul de scorțișoară, anasonul stelat, cuișoarele, boabele de condiment și zahărul demerara. Se încălzește ușor și se fierbe timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Într-o tigaie separată, încălziți laptele, apoi amestecați treptat în ciocolata neagră. Se strecoară vinul roșu în tigaia de ciocolată și se amestecă.
-
Pasul 3
Serviți în pahare mici sau cupe cu agitatoare în plus pentru băț de scorțișoară.
#Ciocolată #fierbinte