Tipul bucătăriei:
Ciuperci coapte cu alune de padure si pecorino
- face 4
- Puțin efort
Acest fel de mâncare clasic italian combină ciupercile de câmp cu alunele de pădure pentru un aperitiv simplu pentru cina de toamnă sau o masă vegetariană rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii.
Încercați aceste ciuperci coapte, apoi verificați ciupercile noastre umplute și halloumi și ciupercile umplute cu usturoi.
Ingrediente
- portobello sau ciuperci de câmp 4 mari, curăţate
- ulei de masline
- alune albite 50 g, tocat
- pesmet alb proaspăt 25 g
- lămâie necerată ½ mare, cu coajă
- patrunjel cret 3 linguri, tocate mărunt
- usturoi 3 cuișoare mici, tăiate mărunt
- pecorino 40 g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 6. Pune o tavă mică de copt sau o tavă rezistentă la cuptor pentru a se încălzi. Tăiați tulpinile de ciuperci și frecați partea superioară a capacului cu ulei.
-
Pasul 2
Puneți alunele într-o tigaie mare și gătiți timp de 2-3 minute, întorcându-le regulat până se rumenesc ușor. Transferați într-un castron mare și amestecați pesmetul, coaja de lămâie, pătrunjel, usturoi, pecorino și 1 lingură ulei. Se amestecă bine și se condimentează. Împărțiți amestecul între ciuperci, apăsând ușor pe partea întunecată a fiecărui capac, păstrându-l destul de liber.
-
Pasul 3
Scoateți tava de copt din cuptor. Pune ciupercile încărcate pe tavă, cu umplutura în sus. Reveniți rapid la cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când ciupercile sunt fragede și blatul este auriu. Se serveste fierbinte cu putina salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 209
- Gras 17g
- Carbohidrați 6.5g
- Fibră 2.3g
- Proteină 7.9g
- Sare 0,32g