Skip to content

Tipul bucătăriei:

Ciuperci coapte cu alune de padure si pecorino

Ciuperci coapte cu alune de padure si pecorino

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4
  • Puțin efort

Acest fel de mâncare clasic italian combină ciupercile de câmp cu alunele de pădure pentru un aperitiv simplu pentru cina de toamnă sau o masă vegetariană rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii.


Încercați aceste ciuperci coapte, apoi verificați ciupercile noastre umplute și halloumi și ciupercile umplute cu usturoi.

Ingrediente

  • portobello sau ciuperci de câmp 4 mari, curăţate
  • ulei de masline
  • alune albite 50 g, tocat
  • pesmet alb proaspăt 25 g
  • lămâie necerată ½ mare, cu coajă
  • patrunjel cret 3 linguri, tocate mărunt
  • usturoi 3 cuișoare mici, tăiate mărunt
  • pecorino 40 g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 6. Pune o tavă mică de copt sau o tavă rezistentă la cuptor pentru a se încălzi. Tăiați tulpinile de ciuperci și frecați partea superioară a capacului cu ulei.

  • Pasul 2

    Puneți alunele într-o tigaie mare și gătiți timp de 2-3 minute, întorcându-le regulat până se rumenesc ușor. Transferați într-un castron mare și amestecați pesmetul, coaja de lămâie, pătrunjel, usturoi, pecorino și 1 lingură ulei. Se amestecă bine și se condimentează. Împărțiți amestecul între ciuperci, apăsând ușor pe partea întunecată a fiecărui capac, păstrându-l destul de liber.

  • Pasul 3

    Scoateți tava de copt din cuptor. Pune ciupercile încărcate pe tavă, cu umplutura în sus. Reveniți rapid la cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când ciupercile sunt fragede și blatul este auriu. Se serveste fierbinte cu putina salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 209
  • Gras 17g
  • Carbohidrați 6.5g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 7.9g
  • Sare 0,32g
#Ciuperci #coapte #alune #padure #pecorino
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *