Tipul bucătăriei:
Clătite coreene de dovlecei cu sos
- servește 4 ca starter
- Uşor
Idee ușoară pentru un starter de cină. Oferă unei friței de dovlecei o schimbare de look în stil coreean cu un sos delicios cu ingrediente asiatice. Face suficient pentru 4
Încercați aceste clătite coreene, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, clătitele cu aluat și mai multe rețete de clătite.
Ingrediente
- făină simplă 250 g
- ou 1
- dovlecei 500 g, tăiate juliană sau rasă grosier
- ceapa verde 3, feliate fin
SOS DE MUMERIE
- sos de soia 4 linguri
- orez vin Oțet 4 linguri
- ulei de susan 2 lingurite
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- fulgi de chilli o ciupitura
Metodă
-
Pasul 1
Pune faina intr-un bol si bate oul cu 200-250 ml apa si un praf bun de sare pentru a face un aluat gros. Se lasa sa se odihneasca 10 minute.
-
Pasul 2
Preparați sosul amestecând toate ingredientele.
-
Pasul 3
Adăugați dovleceii plus 1 lingură de ulei și puțin piper negru proaspăt măcinat în aluat și amestecați bine. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare (sau două mai mici deodată) și, când este foarte fierbinte, se pune într-o oală suficient de amestec pentru a acoperi complet baza. Gătiți până când dedesubtul este fixat, apoi glisați-l pe o farfurie și răsturnați-l înapoi în tigaie pentru a găti cealaltă parte. Scoateți clătitele gătite și păstrați-l cald la cuptorul mic cât mai faceți. Folosind o tigaie de dimensiuni medii, ar trebui să obțineți 4 clătite groase.
-
Pasul 4
Tăiați clătitele în felii și serviți cu sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 312
- Gras 50,5g
- Carbohidrați 50,5g
- Fibră 1.4g
- Proteină 312g
- Sare 2.9g