Skip to content

Tipul bucătăriei:

1952

Cocoș de cocoș

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Grouse este perfect pentru o friptură rapidă în doi, Valentine Warner îl servește cu zmeură și chipsuri sărate. Cocoșul roșu este disponibil în perioada 12 august, Glorious Twelfth până în 10 decembrie.


Ingrediente

  • cocoasa 2 păsări proaspete, tinere
  • unt 25 g, moale
  • nasturel o grămadă, clătită
  • vin roșu sau Madeira 150 ml
  • jeleu de coacăze roșii 1 lingura
  • zmeura o mână
  • chipsuri sărate 2-3 pumni

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Înainte de a prăji cocoșii, pregătiți-i pe fiecare pentru cuptor frecând o linguriță bună de unt moale peste zona pieptului. Se condimentează bine cu multă sare și piper.

  • Pasul 2

    Puneți ambele păsări într-o tavă mică și puneți în centrul cuptorului timp de 19 până la 23 de minute (19 minute pentru păsările mai mici și 23 de minute pentru cele mai mari). Picioarele ar trebui să fie doar fierte și păsările perfect roz la stern. Scoateți din cuptor și turnați sucul din cavitățile cocoșilor înapoi în tavă înainte de a transfera păsările pe un platou de servire încălzit. Împingeți o cantitate bună de nasturel în fiecare cavitate.

  • Pasul 3

    Puneți tava la foc mediu și adăugați vinul sau madeira. Aduceți la fierbere, răzuind sedimentul și sucurile de pe fundul cratiței. Reduceți cu o treime. se amestecă jeleul de coacăze până se topește complet. Se strecoară sosul de vin peste cocoș. Împrăștiați câteva zmeură în jurul păsărilor împreună cu câteva pumni de chipsuri sărate de bună calitate. Serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 410
  • Carbohidrați 18.5g
  • Proteină 31.9g
  • Gras 21g
  • Sare 1g
  • Fibră 2.4g
#Cocoș #cocoș
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *